Golf bättre än älgskog tycker Alexandra

Inför instundande älgjakt har man i NT låtit intervjua två damer, en älgkramare och en som brukar tycka om att krama avtryckaren på älgstudsaren.

Älgkramaren och tillika ordförande i föreningen Djurens Rätt  Alexandra Leijonhufvud, som bor i Storstockholm, är vegan och gillar inte älgkött. Mat skall man köpa i affärer och inte hämta i skogen menar hon, och hon tycker inte heller om att andra jagar för sitt höga nöjes skull.  Vill man ha naturupplevelser så kan man lika väl spela golf, tycker damen ifråga.

Kommentarer
Postat av: Jonas Lundberg

Detta korta inlägg ger mig många frågor...



Stockholmare och vegan, är det negativa saker för dig? Är det därför som du är så nedlåtande?



Är det något negativt att föredra att skaffa mat på annat sätt än att gå ut i skogen och "viltvårda"? Är man verkligen "älgkramare" om man föredrar en livsstil som gör att andra varelser inte dödas? Är man inte snarare djurvän?!



Anser du detta att jaga för "sin egen höga nöjes skull" är något som du tycker är bra?!? Älgjakt kan du ducka för att och säga att den "behövs", men den rena nöjesjakten (jakt på fågel och småvilt t ex)- är den också något som du tycker är positivt?!



Jag finner Lejonhuvuds synpunkter rimliga, trots att du sannolikt gjort vad du kan för att vinkla och lyfta löryckta delar av hon sagt. MVH Jonas.

2009-05-05 @ 11:51:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0