Lekstuga

"Försvaret" har blivit en lekstuga för politiker, vapenvägrare och fruntimmer. I bästa fall kan vi mönstra ett antal goa gubbar i hemvärnet för det nationella försvaret, och utåt leka stormakt med 3000 skjutglada fjollor i insatsstyrkan i främmande kolonialländer under beskydd av norska helikoptrar som varken tål värme, sand, mörker eller kyla. Allt till samma kostnad som tidigare!

Tacka vet jag 60-talet när man i skuggan av kalla kriget var beväring och riket kunde mönstra 850 000 soldater, till fots, på cykel och på skidor. Det var en tid för karlakarlar, karoliner, rödbrusiga fanjunkare och lytta rustmästare insvepta i en manlig air av snuskburkar, vapenfett och gamla strumpor.

Ett svenskt försvar är en form av försäking, vilken vettig människa försäkrar sin kåk i höjd med golvlisten.

Kommentarer
Postat av: Arne

Vem ska vi försvara oss mot då? Eller försäkra oss mot som du uttrycker det? Själv bor jag intill en militär flygplats och terroriseras dagligen av deras dyra leksaker som är till noll och intet nytta. De duger inte ens att använda i fredsbevarande insatser utomlands därför att andra länder har mer stridsvana piloter. Och därför att flygplan är ett trubbigt vapen som inte fungerar i dagens konflikter mot terrorister och gerilla.

2008-04-27 @ 21:25:44
Postat av: Anders

Jag tror man har en övertro på tekniken. Flygplan är värdelösa vid terrorhot och inre etniska konflikter som man inte kan utesluta i framtiden.

Här i området har vi inga problem med låga överflygningar längre. En tidigare mycket livlig trafik har i stort sett helt upphört. Flygplanen står väl mest i hangarerna och några är väl uthyrda till andra nationer

2008-04-27 @ 22:50:50
URL: http://www.tryserumgardar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0