Telia, Eon och Muhammed

I en månads tid har jag försök att få Telia att flytta ett telefonabonnemang till en ny adress. Men trots ihärdiga påminnelser har det inte lyckats. Flytten är fysiskt inte så omfattande, ca 50 meter, men vad hjälper det när det skall pillas lite i en automatisk växel sju kyrksocknar därifrån.

Om det inte blir någon annan råd så får jag väl flytta huset istället. Det står på kilad sten och torpargrund så det är väl inte omöjligt att flytta på rullar. Men det blir ju mycket jobb med att plocka ner skorsten. Men kan inte Muhammed komma till berget, så får väl berget komma till Muhammed.

Det är inte bara Telia som använder sig av strikt arbetsfördelning som ibland går längre än vanligt mänskligt förstånd. Eon låter nu byta ut sina elmätare till nya dito för fjärravläsning. (Vanliga mobiltelefoner funkar inte på plats och ställe så jag hoppas nu på billiga elräkningar) Installationsjobbet är förståss utlagt på entreprenad, i detta fall till företaget Bravida, Eon har ju ingen egen personal. Men abonnemangen som skall åtgärdas verkar vara utlottade med en slumpvariator. Under ett par veckors tid har bilar märkta med Bravida fart fram och åter här i byn, på förmiddagen här och på eftermiddagen två kommuner bort. Entreprenörerna är inte nöjda med ackordet om man säger så!

Kommentarer
Postat av: Georg Gullstrand

Det är bara att konstatera att större företag, statliga eller aktiebolag, har svårt att agerare med "sunt bondförstånd" och man ska vara obotlig optimist för att tro på ändring.

2008-05-03 @ 09:46:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0