Dilettanter på riksnivå

Riksbankens majoritet är en skön samling av udda typer, riktiga kvacksalvare. För ett par år sedan när vi var fullt uppe i en högkonjunktur sänkte man styrräntan till 1,5 % och bäddade för lånekarusellen, medan man nu i en konjunktur i fritt fall höjer sagda ränta till 4,75 %, alltså en höjning under två års tid med 217%. Snacka om inflationsbränsle.

Kommentarer
Postat av: Sveriges snyggaste bonde

Dilettant är ett ord som används alldeles för lite! Tack. Håller förresten med dig i din analys.

2008-10-07 @ 21:08:49
URL: http://sverigessnyggastebonde.blogg.se/
Postat av: Anders

Jag håller med dig i den analys av dilettant, jag är rädd att ett sådant gammalt stilfullt ord skall glömmas bort, dessutom är det mer relevant än någonsin.



Men gillar du lite ovanliga och udda ord så skall du köpa min bok om Drotsen Bo Jonsson Grip som kommer ut i vinter. Där kommer det av vimla av medeltidsord, medan nya anglosachsiska ord och uttryck är bannlysta.

2008-10-08 @ 18:56:35
URL: http://www.tryserumgardar.se
Postat av: Sveriges snyggaste bonde

Jag gillar verkligenstilfulla gamla ord. Det ger mig viss tillfredställelse att använda dem. Inte bara för att alla inte förstår mig, och känner sig dumma, utan även för att det inte är vanligt med stilfulla gamla ord och svordommar i samma stycke. Det påstås ju att svordommar är ett tecken på ett fattigt språk så jg började svära bara för att sätta den uppfattningen på högkant. Det låter som en bok att önska sig i julklapp.

2008-10-09 @ 20:46:32
URL: http://sverigessnyggastebonde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0