Upp som en sol - - - (II)

Här följer fortsättning:

Det första gördetsjälvgaraget var förbokat i två dygn och det var bara arr bogsera vidare ut till ett industriområde där de hade några lediga platser på en Q8 station. Men det kostade 114 kronor per timme och personalen tyckte inte att jag hade råda, men efter viss övertalning fick jag hyra plats.

Att bogsera in i ett garage, trångt och uppför och automatiska dörrar var inte helt lätt, men det måste gå och det var skönt att fracken var avtagen. I hallen var det bara ca 5 grader plus, så utan hjäpvärme skulle det väl ta ett par dagar att lösa upp isproppen Orvar. Alltså bara att inköpa en presenning 7 x 5 meter, låna ihop värmeelement och skarvsladdar och slå i nyinköpt K-sprit. Bädda in bilen, dra på och komplettera med ett tiotal hinkar hett vatten. Sedan vänta några timmar och inta en stående lunch bestående av en korv och en cola, inträngd mellan en hylla tvättpolish och en hylla herrtidningar.

Upprepade provstarter och att köra med lyset på tar musten ur batteriet, men det fanns ju nya att köpa på macken så det var inget problem. Deras batteriladdare var nämligen upptagen och det var inte mycket att göra åt.

Fram på eftermiddagen när solen började stå lågt fick vi igång fordonet och det var bara att lasta i och ta närmaste vägen mot Småland. Efter 5 minuter frös dock spolarvätskan och den kunde tinas upp med hett vatten i trakten av Arlanda. Efter en halvtimme var det dags igen, men nu hjälpte inget, men om man stannade en gång var annan mil och gjorde rutan ren så gick det hjälpligt att köra.

Väl hemma så var det svårt att komma in. Var var vår nyckel, hade den fått fötter?

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0