Dags att ta fram vargnätet för översyn

Det har varit djurplågeri på hög nivå i Hälsingland. Två "genetiskt viktiga" vargtikar, dvs med ryssblod, i Galvenreviret har drunknat i en liten bäck några hundra meter från platsen där de märktes av länsstyrelsens fältpersonal. Spår i snön visar att de drogade vargarna kämpat förgäves för att ta sig upp ur vattnet. Händelsen kommer nu att analyseras av myndigheterna, dvs av länsstyrelsen, Naturvårdsverket och Viltskadecenter för att nämna några.

Myndigheterna i några vargfria län har fått regeringens uppdrag att titta på förutsättningarna för att plantera in varg med friskt invandrarblod. I Östergötland skall man bl.a. undersöka förutsättningarna i Valdemarsviks kommun, som är en avfolkningsbygd med lämpliga vargrevir.

När skall det bli slut med denna lekstuga. Tänk vad svett och blod våra föregångare har offrat för att bli av med vargplågan. Jag vill kunna möta mina förfäder med högburet huvud när vi en dag träffas inför Sankte Per.Dags att ta fram vargnätet för översyn. Det användes av bloggarens
farmors mormors far Anders Svensson på 1820-talet, när vargarna gick
i stim. Man genomförde ett vargskall i veckan för att hjälpligt hålla dem
borta från Tryserums socken.Kommentarer
Postat av: Mats

Läste i en jaktidning att man ska låta vilda svenska vargtikar adoptera valpar med finskblod (hur nu det ska gå till)FÖR 980000 KR ST med en överlevnadsprocent om 25.Vart är vi på väg?

2010-12-20 @ 18:54:14
Postat av: Per

Det blir inget slut på lekstugan!! För en majoritet av befolkningen är vargarna viktigare än glesbygdsboende människor. Problemet är att landsbygden avfolkas, allt färre ungdomar vill bo där, när pensionärerna tystnat blir det enbart sommarboende i många byar. Vore vi tillräckligt många skulle vi kunna avstyra detta spektakel med vargen, men i dagsläget kan vi det inte med lagliga medel. Opinionen är precis som lokaltidningen i huvudstaden skriver på ledarplats med anledning av den stora "vargslakten" förra säsongen, när 15 vargar sköts. "Kan ni inte tolerera vargen på landsbygden får ni flytta".

2010-12-21 @ 20:54:59
Postat av: Wolter

Ja, det är för bedrövligt allt sammans! Det här med att plantera in vargar är listigare an vad som synes iu förstone. Det är ett sätt att piffa genetiken och samtidigt hålla ner antalet. Alternativet är att öka antalet.

2010-12-26 @ 08:59:40
URL: http://www.igrevenstid.se
Postat av: Stig

Upplägget för vargjakten kanske kan följa

den man använde för 200 år sedan enligt

Västra Eds sockenprotokoll. http://www.purestad.se/Vargar09.htm

2010-12-26 @ 17:52:50
URL: http://www.purestad.se/Vargar09.htm
Postat av: Anders

Många bra tips, Västra Edsborna gör inget på en slump. Vore nog inte så dumt att låta bygga en varggård om man nu bara kan få rotavdrag.

2010-12-30 @ 16:31:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0