Utvärdering av året som varit

Nu klämtar snart nyårsklockorna och det är dags för utvärdering av det gångna året och presentera resultatet av årets populära tävling. Den 31/12 -07 utlyste jag som alla minns en spännande tävling där det gällde att gissa antalet strömavbrott här i Skrickerum under 2008. Jag har nu summerat i  min liggare och bara fått ihopp 20 stycken avbrott. Det har varit dåligt med såväl blötsnö som stormar det gångna året vilket även givit resultat på mitt vindkraftskonto.

Nu är det så olyckligt att jag själv kom närmast med min gissning på 42 stycken avbrott och det fina priset, en weekend för två personer till Prag kommer jag och Maggan att plocka ut framöver.

Återstår bara att tillönska alla läsare ett GOTT NYTT ÅR. Årets tävling är ännu inte beslutat, men jag är öppen för alla förslag.

GOD JUL

På grund av rådande lågkonjunktur inskränker vi oss till att önska alla sidans oräkneliga läsare en riktigt GOD JUL. Ett gott nytt år får vi vänta med tills mellandagsreorna.


Jordbävningskatastrof i Skåne

En kraftig jordbävning med tragiska följder rapporteras från Skåne. Två porslinstomtar meddelas ha störtat till marken och skadats svårt i Sjöbo  och en fönsterruta har spruckit i Eslöv. Sist men inte minst fick några studenter sin morgonsömn helt förstörd i Lund.

Guds gåva till mänskligheten

Jag har varit på julkonsert i Tryserums kyrka ikväll, och då slog det mig även om det var mest amatörer som medverkade: Vacker musik måste vara en Guds gåva till mänskligheten och Tryserums fantastiska musikkyrka var en gåva av Gustaf Horn till tryserumsborna, såväl födda som ofödda. Det inser man bättre ju äldre man blir tycker jag. Från mina tonår minns jag musik mest som oväsen.

Musikens språk förstår det flesta och ibland är det ett måste att spela några favoritlåtar för att jag skall få inspiration att skriva. Det blir alltså musik på hög nivå några dagar till, för i veckan räknar jag med att i stort sett skriva boken färdig. Sedan återstår bara illustrationer och texter till dem, register mm. och en massa korrekturläsningar, som jag också måste få hjälp med. Man blir ju hemmablind och ser inte sina egna fel och brister, som kännt är.

Jag hade fel

Jo du läser rätt, jag hade fel. I början av oktober spådde jag i sump och trodde mig se en kris i vardande i storleksordningen med kreuger-krachen, Poltava och digerdöden, som den minnesgode kanske minns. Men där hade jag sannolikt fel. Det ser snarare ut att bli något med en amplitud i stil med syndafloden.

Jag har inte heller helt koll på det här med problemen inom fordonsklustret. I somras var ju bilar av de flesta slag och märken miljömarodörer av värsta slag. Men nu när de nya bilarna i miljontal står uppställda hos bilhandlare och på bilfabrikernas bakgårdar  i långa rader med kall motor utan utsläpp, då är inte det heller bra.

Vi får väl göra med fordon som fordom i livsmedelsbranschen, producera för interventionslager om inte folk har förstånd eller råd att köpa nytt. Etanolbilar säljs ju visserligen fortfarande skapligt, men de tankas ju numera på bensin, för den har  nu blivit för billig.

Biltillverkning är nog inget för Sverige, där har vi ju redan sålt ut och släppt kontrollen till 3/4.  Vi skall nog istället exportera och fokusera på det där vi redan är världsledande: avrustning, ombudsmannaskap, genusforskning, kvantitativ invandring och u-hjälp.

Och så tar vi tagelskjortan på

I juletid är julskinkan bemängd med nitrit och andra otäcka gifter. Till påsk läser vi om kolesterol och andra farligheter i äggen, vid midsommar kan man få midsommarstången i skallen och i början av december är Nobelstiftelsen korrupt och köpt av underjordiska och mörka krafter.

För i Svea och Göta land är det alltid tagelskjortan på, lika klädsam till såväl tomteluva som till shorts och frack.


Kanske inget Hollywodd

Filminspelningen är nu överstökad och det blev en ny erfarenhet. När de fick se mitt anlete och min sexiga häck så ändrade inspelningsteamet strategi. Nu ville de istället filma mig bakifrån, och så fick det bli. Det blev 7 sekunders vandring i en sjukhuskorridor, fullt påklädd i ytterkläder men med den signifikativt vajande och självmedvetna gångarten som brukar kallas passgång. Avsnittet kommer väl att i bästa fall klippas ner till ca 4 sekunder.

Dagen avslutades med en minitiös kroppsvisitering. En ung dam i inspelningsgänget förlorade under arbetsskiftet sin bärbara dator i röran, och ty och emedan jag är svartmuskig och ser allmänt opolitlig ut så blev jag förstås misstänkt för stöld. Bagaget och de större kroppsväcken skulle undersökas av ett flickebarn i sina bästa år, men ingen datar hittades varken här eller där.

För alla eventualiteter avslutade jag dock dagen med att inhandla ett par mörka solglasögon, Det är ju inte så roligt att alltid ha en svans småflickor hängande i hasorna.

En stjärna är född, en idol är oss given

Imorgon bittida bär det iväg till Stockholm för filminspelning, det gäller några scener ur "Luftslottet som sprängdes" ur Stieg Larssons triologi. Inspelningen sker på Bromma sjukhus, men skall föreställa Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Om jag skall spela gynekolog eller patient på en avdelning för vård under livets slutskede är i skrivande stund inte klart, men det lutar väl åt det senare alternativet, som tjejjen på produktionsbolaget Yellowbird sade i telefon.

Rollen gäller i första hand morgondagen, men patienten kanske får leva några dagar till när jag väl visat min talang. Om så inte blir fallet kommer jag att tillbringa fredagen på Riksarkivet och Historiska museet för lite illustrationsjobb till boken som i övrigt börjar bli klar.

Hur som helst uppmanar jag alla att mangrant gå och se filmerna baserade på Stieg Larssons böcker när de kommer på biograferna. Inget olagligt fildelande här inte. Jag vill ha mina surt förfärvade deflationsslantar, som jag investerat i filmprojektet genom bolaget Spiltan Millenium, tillbaka med god ränta.

RSS 2.0