Svenskt rekord

Ni må tycka att det blir lite tjatigt med alla fästingar på denna sida, men det kan inte avhjälpas.

I förrgår plockade min hustru 15 kg kantareller på Storskogen och igår plockade vi, hon och jag med gemensamma krafter, 33 fästingar på hennes nakna kropp.

Utan all tvekan svensk rekord och vi överväger att rapportera fångsten till Guinness World Rekords.

Inte särskilt äggande

En stor grann tupp och tre skraltiga hönor är inte mycket att skryta med. Men jag har ända sedan i våras lovat min hustru 30 ny hönor i födelsedagspresent istället för alla som med åren lämnat tuppen och gått in i den eviga vilan, och det har hon förstås vidarbefordrat till honom.

Nu råkade jag av en tillfällighet komma över elva stycken gamla utrangerade ekologiska hönor på ett hönseri till en billig penning. Ni må tro att tuppen tappade kammen när jag öppnade kartongen och släppte ut de nygamla fruarna som sett bättre dagar. Visserligen var de i stort sett fjäderlösa och nakna, men ända inte särskilt äggande! 
Unghönorna kommer de också inom en månad eller så, men det vet han inte ännu, den pilske stackarn!

Märkesdag med rik efterbörd

"Denna dagen ett liv" - eller fler. Idag har jag opererat bort 8 fästingar på min kära hustru, och det är rekord på en dag. Det är efterbörden av en lång härlig dag i blåbärsskogen igår. En del straffar Herren omedelbart.

Jag har bott i skogen nu nästan en månad och har lyckats skramla ihop två djur på hela säsongen!


PS. Nu har vi hittat ett odjur till och vi kan alltså summera 9 stycken och det är mer än en timma kvar av söndagen den 16 augusti 2009 år efter Kristi börd.


Eliternas islamofober

Eliterna har kommit hem till stan nu efter en lång stärkande semester och debatten börjar att så smått ta fart igen. Det mesta är sig likt, men en otäck islamofobi kan skönjas spira bland vissa av medias och politikens folk. Man kan inte ens sin egen kateches och påstår  att kristna är förföljda av religiösa skäl av den annars toleranta islamska majoriteten i Irak, och även denna grupp bör därför  få automatiskt uppehållstillstånd i vårt land.

I den värd där jag lever och umgås med arbetare, småföretagare, pensionärer och arbetslösa, har jag inte märkt att folk ligger vaken och svettas om nätterna för att Sverige tar emot för få flyktingar från Irak.

Igår Hultsfred, idag Bönstock

Här följer några stämningsfulla bilder från Bönstockfestivalen som blev en succé, lokalbefolkning i skön förening med långhåriga hippies och andra subkulturer från Linköping.

Först en bild från från bil- och tältparkeringen enhet CB.Från parkeringen kunde man åka remmalag efter en Bolinder-Munktuell -59 till festivalområdet.Stilstudie av festivalgeneralen Erik A. som har ryckt åt sig en elgitarr och glömmer tid och rum för en stund.Utan en avancerad ljudanläggning på ett egendisignat ljudbord och en välventilerad korvkiosk ingen riktig festival.Vildsvinen rapporteras efter sammstämmiga uppgifter ha flytt halvön. Alltså med ett ord SUCCÉ.

Tävlingen avgjord

Så är det äntligen dags att redovisa resultatet av årets spännande tävling som utlystes på denna sida den 6/2 och som väckt så stort intresse. 

Uppgiften var att klura ut hur många dagar under tiden 1/2 till 31/7  som bloggredaktören i massmedia, radio, tv och tidningar, inte uppfattade att våra nysvenskar utmålades som hjälplösa oskuldsfulla offer, fastän de i själva verket inte sällan är vältutbildade och såväl urbana som verbala. 

Efter analys av noggranna anteckningar har dagarna summerats till 17, men därav har 9 dagar  varit så belamrade med arbete och bekymmer att massemedia icke har kunnat konsumerats i nämnvärd omfattning.

Segern går till universalgeniet Gunnar "Rizzanen" Johansson, som därmed smyckas med äran och även har ett fint pris att se fram emot. Han gissade på 0 dagar.

Ännu en ickenyhet

Forskare på Harvard School i USA har i en undersökning visat att barn som växer upp på landet presterar betydligt bättre resultat i IQ-, minnes- och orförrådstester än sina jämnåriga i de större städerna, som i fosterstadiet och senare har varit omgivna av bl.a. farliga avgaser, en uppblåst självbild och andra luftföroreningar.

Ännu en ickenyhet från det stora landet i väster!

Festivale Bönstock 09

Den rungande succén från förra året fortsätter i år med den numera väletablerade institutionen, rockfestivalen annorlunda vid Bönemåla gård mitt ute i skogen bland tallar och granar samt myggor och vildsvin.
 
Lördagen den 8/8 med början ca kl. 17.00 (se www.bonstock.se)

Bra hård musik för både hörande och lomhörda. Därtill korv, utedass och rinnande kalltvatten samt plats för tält och bad i sjö på gångavstånd.

En grupp idealister inbjuder till fri entré, men markägaren tar gärna emot tacksamma och underdåniga inlägg på denna sida.


Tio på tjoget

Kräftsäsongen har börjat så smått och i år är de ovanligt stora, vilket nedanstående bild är ett tydligt bevis på. Till vänster syns en vanlig matnyttig kräfta av normala dimensioner och till höger ett monster som är så stort så att det skulle gå högst tio stycken per tjog.


RSS 2.0