Strålande utsikter?

Elva markägare kring platåberget Billingen i Västergötland har fått ett oväntat brev i brevlådan. Det är det kanadensiska gruvföretaget Continental Precious Minerals som planerar att provborra efter uran kommande år. Här har tidigare brutits kalksten för cementtillverkning, men uran är andra bullar. Kanske blir det strålande tider för bonnläpparna borta i Västergötland.Några västgötatöser, på Billingen, nyss hemkommen från Billingen eller
på väg att skriva kontrakt med ett gruvföretag.

Ingen riktig julstämning i år

Snön lyser vit på grannens tak och och granen är klädd, men ändå ingen riktig julstämning i år. Kanske beror det på att vi själva lever i en byggarbetsplats och bara presenningarna lyser gröna på taket. Men mer ändå saknar jag den årliga grisdebatten som brukar dra genom landet sista veckorna före jul.Man får hålla till godo med rapporterna två gånger i timmen om trafikstockning och att tågtrafiken är försenad eller inställd. Hur vore det med eluppvärmda växlar under tak. Sportarenor går det ju att både lägga tak på och att hålla uppvärmda. Tacka f-n för att det är trångt på rälsen och på vägarna, 80 % av järnbanorna är ju uppbrutna sedan 1950-talet och de som finns kvar har ofta mer än 100 år på nacken.

Dags att ta fram vargnätet för översyn

Det har varit djurplågeri på hög nivå i Hälsingland. Två "genetiskt viktiga" vargtikar, dvs med ryssblod, i Galvenreviret har drunknat i en liten bäck några hundra meter från platsen där de märktes av länsstyrelsens fältpersonal. Spår i snön visar att de drogade vargarna kämpat förgäves för att ta sig upp ur vattnet. Händelsen kommer nu att analyseras av myndigheterna, dvs av länsstyrelsen, Naturvårdsverket och Viltskadecenter för att nämna några.

Myndigheterna i några vargfria län har fått regeringens uppdrag att titta på förutsättningarna för att plantera in varg med friskt invandrarblod. I Östergötland skall man bl.a. undersöka förutsättningarna i Valdemarsviks kommun, som är en avfolkningsbygd med lämpliga vargrevir.

När skall det bli slut med denna lekstuga. Tänk vad svett och blod våra föregångare har offrat för att bli av med vargplågan. Jag vill kunna möta mina förfäder med högburet huvud när vi en dag träffas inför Sankte Per.Dags att ta fram vargnätet för översyn. Det användes av bloggarens
farmors mormors far Anders Svensson på 1820-talet, när vargarna gick
i stim. Man genomförde ett vargskall i veckan för att hjälpligt hålla dem
borta från Tryserums socken.Den småländske terroristen

Småland har en våldsam och blodig  historia. En småländsk patriot Taimour Abdulwahab från Tranås i Norra Vedbo härad har nu tagit sig själv av daga i Stockholm i värsta julruschen. Vedbo härad i hjärtat av bibelbältet är ända sedan 1300-talet känt för sin blodiga patrotism. Vi mins väl alla hur den tyskättade biskopen Gottskalk Falkdal från Linköping mötte sin bane och slogs ihjäl på självaste Linderås kyrkbacke i februari 1374 av uppretade smålänningar.

Väpnaren Taimour som gjort en bildningsresa i söderled likt en modern Arn Magnusson, har troligen även inspirerats till sitt heliga krig av skalken Nils Dacke och hans anhang. De högg på sin tid huvudet av kungens uppsvenska fogdar, när dessa våldtog och koloniserade Småland och hädade Gud genom att plundra de småländska kyrkorna så att kyrkorummet blev likt en öde skog, och avskaffade mässan på latin, så att den kunde visslas fram av den simplaste vallpojke.

Det otäcka nu är att vi alla smålänningar blir brännmärkta och får bära hundhuvudet och en kollektiv skuld för vad som inträffat i den kungliga huvudstaden.

.

Fredspris

Fredspriset som delades ut till en tom stol i Oslo var historiskt. Något liknande har bara hänt en gång tidigare, och den gången var det Hitler som höll pristagaren i säkert förvar i ett koncentrationsläger. Lin Xiaobo som skulle ha suttit på stolen denna gång sitter nu i flerårigt fängsligt förvar i Kina.

18 tvivelaktiga stater med Kuba och Iran i spetsen har skiljts ut sig och vägrat att skicka någon representant till Nobelprisutdelningen i Oslo. Bra så långt, då kan man skilja agnarna från vetet. Nästa gång kan det ju vara de som drabbas.

Kina har i dagarna instiftat ett eget alternativt fredspris, som tilldelades en kines, Taiwans f.d vice premierminister Lien Chan. Denna vägrade dock ställa upp på detta jippo, och diplomet och en packe pengar delades istället ut till ett sexårigt flickebarn.

De kinesiska kommunistpamparnas reaktion är så omogen och pubertal så jag saknar ord. Därför får jag sluta mitt inlägg här. Jag kan slutligen bara konstatera att hela spektaklet inte laddar det kinesiska personbilmärket Volvo med särskilt mycket mer prestige.

RSS 2.0