Reepalus flört

Kommunalrådet Ilmar Reepalu flörtar med antisemitiska krafter, vilket kanske kan förklaras av Malmös befolkningsstruktur. Han kräver att stadens judar offentligt skall ta avstånd från staten Israels politik i Palestina, annars få de skylla sig själva och bli utsatta för kommunalrådets bannbullor eller trakasseras av stadens stora muslimska skaror.

Eller är den rödbruna Reepalu bara torped för Mona och de andra storasyskonen lite längre upp i landet?

Historien går igen. Tidigare har judarna gjorts ansvarig för bl.a. Guds son upphängning på korset, digerdöden, börskollapsen i USA 1929, och nu är alltså judarna i Malmö ansvariga för utvecklingen i Palestina.


Kapten Klänning

Förre länspolismästaren Göran Lindberg är häktad för grov våldtäkt, försök till grov våldtäkt mot barn, koppleri mm. mm., men han nekar till brott. "Jag har bara försökt att tillfredställa flickornas och kvinnornas hemliga önskningar", säger den välrenommerade genusdebbatören och kvinnosaksmannen, som även haft en stor trogen fanklubb enligt egen utsago.


Maud vill gasa

Kärnkraftshataren Fälldins kronprinsessa Maud Olofsson bannar idag kärnkraftsdirektörerna för att de kör kärnkraftsverken alltför försiktigt.


Maud Olofsson3 crop1.jpg
Så här glad är Maud när kärnkrafts-
reaktorerna kör så det ryker.

Viggo Cavling

Jag har just hört på radion och för en stund glömt den globala uppvärmningen. Där fick jag lyssna till en man som sades heta Viggo Cavling, jo det är faktiskt sant. Han är chefredaktör för tidningen Resumé och även känd som blogghånare av uteliggare, och hans mission gick i stort sett ut på att alla karlar som blivit kvar på landsbygden "och är ute i skogen och hugger ved", antingen är korkade eller sinnessjuka.

En del känner man ju igen sig i, och det är självklart att man känner sig träffad.Viggo, född i Malmö och boende i Stockholm, med en anonym pulla av okänd härkomst.

Gobal uppvärmning

Om det är detta väder som kallas för global uppvärmning behöver jag gå på Svenska för invandrare I.


Treårskalas

Jag kände för att skriva en epistel om programmlederskan Annika Lantz redan för ett par år sedan, men jag ville ge henne chansen, kanske kan man vänja sig tänkte jag. 

Men icke, programmet har nu fyllt tre år och hon firade med barnkalas under buller och bång. Damen skall visst locka yngre lyssnare med sin gummsjuka flamsighet, men det argumentet är ju närmast kränkande mot de yngre. Hon skrattar åt sina egna "skämt" lika hjärtligt och enerverande som de pinsamma töntarna som agerar sidekicks.

Men det värsta av allt är att hon är så förutsägbar och PK, så det finns knappast.Olika falla ödets lotter

20 % av alla i filmbranschen har råkat ut för sexuella trakasserier någon gång.

Det stämmer inte alls med min erfarenhet. Under mitt tillfälliga inhop i branschen fick jag inte ens ett litet skamligt förslag, konstigt nog.

Managen krattas åt SD

En muslimsk rättrogen man i Älmhult har genom DO:s försorg tilldömts 60 000 kr genom att vägra ta en okänd kvinna, hans presumtiva arbetsgivare, i hand.

Kanske något får DO, avdelningen för könsdiskriminering att ta en titt på.

Könsmaktsordning på hög nivå

Som en vaken och alltid alert observatör av verkligheten, tv, radio och tidningar, har jag observerat att takskottning, med undantag av min hustru och min granne Birgitta, är en sorglustigt enkönad arbetsmarknad.

En veritabel mansfälla alltså, kanske något för ideologerna Schlingmann och Schyman att sätta tänderna i ?


Magnus och Jonas med livet som insats.

Endast den bästa är bra nog

Det är bra att Birgitta Ohlsson blir EU-minister, då slipper man den ultraliberalskan ett tag i debatten. Hoppas bara att alliansen vinner valet så det blir långvarigt.

Men bortser man från så snävt egoistiska skäl, så är urvalsprocessen lite tråkig: att man på förhand i likhet med val av EU-kommissionär bara har att välja kandidat inom det ena könet. Till toppjobben måste vi ju absolut ha de bästa, och då kan man, Gud hjälpe, missa kompetens om man inte kan välja ur hela populationen.

Att hon som grädde på tårtan och av alla tecken att döma skall ha en liten bebis i sommar, det är en sak mellan henne, barnafadern, socialsekreteraren och det ofödda barnet.

Post varannan dag

Kungl. Postverket förefaller ha infört en ny rutin här i Valdemarsviks glesbygd. Lantbrevbäraren dyker upp varannan dag i sin lilla gula plåtbubbla. Kanske skulle man kunna tänka sig att de istället hade rejäla fyrhjulsdrivna SUVAR, som kan forcera några decimeter snö. Men sådana tjänstebilar är väl bara reserverade för de högsta posttjänstemännen och Stockholms gator.

RSS 2.0