Fredrik har oflyt

Partisekreterare Sofia Arkelsten (m) har beskyllts för att ha tackat ja till mutreseror eller åtminstone bjudresor från bl.a. oljejätten Shell och RFSU. Igår avslöjades som lök på laxen att hon, partiets förra miljötalesman,  satt i styrelsen för börsbolaget Sweco som är en verklig storhandlare inom miljöbranchen. En timme senare hade hon avgått från sitt välbetalda extraknäck.

Fredrik Reinfeldt har oflyt med sina flickor, men om det beror på ren och skär otur eller på dålig personkännedom och dåligt handlag undandrager sig min förmåga att bedöma.

                                                            *

Dessutom har jag idag på morgonen i public service hört att 14-15-åriga ungdomar har skränat utanför en synagoga i Skåne, samt att Sveriges kommuner har fått sig en uppsträckning för sin ovillighet att ta emot ensamkommande flyktingbarn i 16-17-årsåldern.  

                                                            *

Så till den lilla världen. Det totala kriget har brutit ut på Nämndemansgården i natt. De vilda svinen har grävt likt djupa skyttevärn i trädgården och vi planerar för motattack med larmminor, elstängsel och blyammunition.

Alltså mycket att tänka över i stort som smått.

20 kvinnliga pedofiler gripna

Polisen har i dagarna slagit till och gripit 23 barnporrkonsumenter över hela landet. Drygt 90 % av de gripna  pedofilererna var medelålders kvinnor i ålder 40-60 år.

Troligen är detta bara toppen av ett isberg som polisen har råkat komma på spåren, och det enda självklara är att alla medelålders och äldre kvinnor för säkerhets skull tills vidare lyfts bort från barnomsorg och förskolor.

Valanalys

Jag har ju tidigare utlovat en valanalys och skall vara ordhållig. Jag röstade inte på något av nuvarande riksdagspartier och i mitt tidigare liv var jag i ledningen för ett litet lokalt parti, som av övriga etablerade partier behandlades som något som katten släpat in. Min analys har således förutsättningarna för att vara både opartisk och initierad.

Valresultatet blev inte vad många hade önskat, men som man bäddar får man ligga. Mångfald, ja tack, men inte i riksdagen. SD:s självbild verkar dock präglas av stark överskattning, om man tror att man skall få något reelt inflytande. De övriga har lovat att frysa ut SD och inte ens ta i dem med tång och det tror jag man kommer att stå fast vid. Vi får se hur den strategin funkar, men i vårt fall fungerade den åtminstone. Man ändrade inom kommunen diverse regler som t.ex. utökad delegering för att på alla sätt mobba och frysa oss ute från all insyn och beslutfattande, fastän partiet var tungan på vågen och mest bestod av yngre ambitiösa tjejjer. Till sist urholkade droppen  stenen och det slutade med att vi hoppade av under sittande kommunfullmäktigesammanträde efter ca fem år.

SD är nog mer hårdhudade och har troligen kommit för att stanna i svensk politik, beroende av hur de övriga kommer att agera. På sätt och vis kommer nykommlingarna att påverka politiken, men inte i den riktning de önskar. För säger de bu så säger de andra bä och gör tvärt om. Denna beröringsskräck från andra politiker och även media i många fall är närmast sandlådemässig. En klädkod som är gullig på centerpartister på deras riksting, är otäck eller oseriös på Jimmy under riksdagens högtidliga öppnande, för att ta ett litet exempel.

I övrigt tror ja inte att Sahlin kommer att sitta kvar inför nästa val. Troligen har (S) då plockat fram en yngre fräschare kvinna. Fredrik kommer att försöka att ta på sig Erlanders gamla kostym som landsfader, trots att den är några nummer för stor för den sprätthöken och mittenpopulisten. Utplantering av varg kommer att ta fart,  skyddet av skarv kommer att stärkas samt skottpengar på pälsfarmare kommer troligen att införas under valperioden. Fastighetsskatten kommer att sänkas ytterligare i Storstockholm och det kommer att finansieras genom höjd skatt på uthyrningstomter på vischan. Klyftan mellan land och stad kommer med andra ord att öka.

 

Lit de parade i Skillingaryd

18 000 minkar har släppts ut från en farm i Skillingaryd av militanta djurrättsaktivister som kallar sig för DBF (Djurens befrielsefront). En tredjedel av djuren har fångats in igen av farmaren Bengt Svensson. Många har körts ihjäl på vägen som går strax bredvid och har soppats av vägen av personal från Vägverket, och de arma minkarna ligger nu på lit de parade i drivor i vägdikena. En del av djuren är fortfarande i livet och gör livet surt för bönderna i trakten och biter sönder deras ensilagebalar i jakt på föda.

Nej, de måste fångas in och förvaras bakom rymningssäkra stängsel, och då avser jag inte främst minkarna utan de så kallade djurrättsaktivisterna.

RSS 2.0