H.H. greve Christer Elmehagen af Läckö

Det är VM-kval i fotboll på TV så det blev lite tid över för egen del. Jag har funderat lite vidare kring bonusar och fallskärmar och står fast vid att 103 % marginalskatt är ett genomtänkt och bra förslag. Men även några andra hugskott är värda att testas.

Det hela handlar väl mest om självbekräftelse och att finna och manifestera sin plats i en väl avbalkad statushierarki. Varför då inte återinföra ridder- och adelskapet. Kanske då inte som en exklusiv konungslig utnämningsrätt, utan en bredare och modernare förankrad i svensk Saltsjöbadanda. Men framförallt ett billigare sätt än nu rådande att göra åtskillnad och pinka ut rivir åt de utvalda.

Skulle inte ordförande för Svenskt Näringsliv tillsammans  med orförande för LO kunna dubba riddare och adelmän vid Mora stenar, med efterföljande Te Deum i Uppsala domkyrka som i fornstora dar?

Tänk er vilken stämningsfull och högtidlig tavla när Urban Bäckström och Wanja Lundby-Wedin i skön förening på Mora äng överräcker riddarbältet och de gyllene sporrarna till AMF:s knäböjande f.d. VD  Christer Elmehagen i samband med att han föräras grevlig värdighet och erhåller Läckö med hela Kållandsö som titulaturgrevskap,. Därmed skulle han med betryggande marginal bräcka av nuvarande VD Ingrid Bonde som bara är en sketans ingift ofrälse grevinna utan grevskap.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0