Den småländske terroristen

Småland har en våldsam och blodig  historia. En småländsk patriot Taimour Abdulwahab från Tranås i Norra Vedbo härad har nu tagit sig själv av daga i Stockholm i värsta julruschen. Vedbo härad i hjärtat av bibelbältet är ända sedan 1300-talet känt för sin blodiga patrotism. Vi mins väl alla hur den tyskättade biskopen Gottskalk Falkdal från Linköping mötte sin bane och slogs ihjäl på självaste Linderås kyrkbacke i februari 1374 av uppretade smålänningar.

Väpnaren Taimour som gjort en bildningsresa i söderled likt en modern Arn Magnusson, har troligen även inspirerats till sitt heliga krig av skalken Nils Dacke och hans anhang. De högg på sin tid huvudet av kungens uppsvenska fogdar, när dessa våldtog och koloniserade Småland och hädade Gud genom att plundra de småländska kyrkorna så att kyrkorummet blev likt en öde skog, och avskaffade mässan på latin, så att den kunde visslas fram av den simplaste vallpojke.

Det otäcka nu är att vi alla smålänningar blir brännmärkta och får bära hundhuvudet och en kollektiv skuld för vad som inträffat i den kungliga huvudstaden.

.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0