"Bara du och jag mamma"

Inte alla böcker behöver vara roliga för att vara läsvärda. Den nyutkomna boken Bara du och jag mamma, är avgjort ingen rolig eller småmysig läsning. Författaren till boken, Ingrid Levander Hofving, som är uppväxt i Valdemarsvik och som bott i Ringarum och Gusum, skildrar naket och utlämnande den katastrof som drabbade henne och hennes familj i januari 2005. Hennes levnadsglada och framåt dotter Cajsa 19 år våldtogs och mördades i Norrköping under natten för Gudrunstormen av en turksvensk som tidigare begått våldtäkt.

Mordet kom att förändra hela familjens liv i grunden. Ingrid skriver om ett liv före och ett liv efter som är väsensskilda, men livet måste gå vidare hur ont det än gör. Nätterna är värst när tankarna mal och mal. Ingrid måste sluta arbeta och blev själv allvarligt sjuk, men är nu åter bättre även om livet aldrig mer kommer att bli vad det varit.

Jag är normalt ingen bokslukare, men läste ut den under ett par långa nätter. Köp boken på nätbokhandeln eller beställ den av din bokhandlare. Verkligheten överträffar dikten!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0