Nytt år och ny spännande tävling

Idag har det snöat lite igen och följaktligen har vi haft strömavbrott några timmar. Det gav mig idén till en ny tävling kommande år. Ni inbjudes här med att gissa hur många gånger under år 2008 det blir spänningsfall i eltrådarna här i Skrickerum. Alla tillfällen över 5 sekunder kommer att räknas och noggrant bokföras i en liggare. Själv tror jag på 42 gånger. Ni som inte vill skämma ut er offentligt och gissar bort i tok kan maila era förslag till mig.

Bytt bytt kommer aldrig igen

Allt fler män väljer att byta kön, däremot är de flesta kvinnorna nöjda med sitt. (P1) Varför man i förekommande fall tar steget att skära bort det masklika bihanget är osäkert. Måhända vill man utmana ödet och komma i åtnjutande av könsmaktsordningens strukturella diskriminering. Eller kanske är det bara fråga om en önskan om längre livslängd, eller mindre risk att råka ut för allvarliga olyckor eller för våldshandlingar.

SMS eller SOS?

SMS-lån har sista tiden blivit poulärt bland ungdomar som har svårt att få pengarna att räcka hela månaden ut. Enkelt och bekvämt för de som sitter på krogen och är törstiga och gärna vill ta ett glas till, och för de de som är trötta i benen och tycker det är tryggt och skönt med en taxi hem fram på småtimmarna.

Bekvämt, enkelt och lönsamt för kreditgivarna, men inte billigt!

Genetiker och forskare i olika discipliner påstår sig ha funnit bevis för att mänskligheten har blivit succesivt klokare de senaste 50 000 åren, sakta men säkert. Låt mig få tvivla!

Perukstockarnas paradis

I dårarnas paradis är det julafton var dag för tjuvar och banditer. Om perukstockarnas i Högsta domstolens värderingar redan fått genomslag hade aldrig Rembrandts konstverk  kommit åter till Nationalmuseum. 

De ovärderliga tavlarna av Rembrandt och Renoir stals för sju år sedan på Nationalmuseum där de hängde oförsäkrade och obevakade. Övervakningskameror som är vardagsmat hos t.ex. MacDonalds hade museet inte fått tillstånd till, "de kan vara ett hot mot den personliga integriteten".

Nu är det alltså fastslaget, polisen får inte köpa kvalitativ konst. Hötorgs dito och serietidningar går däremot bra. Det blev en fin julklapp till hälare och banditer som fortsättningsvis kan jobba ostört.

Svarta jorden

Jag har så här långt varit mycket kritisk till Putins hårda regemente i det ryska imperiet. Men nu har det blivit så att säga nytt läge. Jag har blivit jordägare i världens bördigaste jordbruksområde, Svarta jorden i södra Ryssland och hoppas på ordning och reda och strama tyglar.

Jag har med andra ord blivit aktieägare i Black Earth Farming, ett litet kungarike nästan lika stort som Skåne där Lundins och Stenbecks är huvudägare. Nu gäller alltså bra växtväder och höga skördar där nere på de ofantliga slätterna utan slut, där Karl XII förlorade en hel armé  och begravde den svenska stormakten för jämnt 300 år sedan.

Sanningens ögonblick

Så har vi då kommit till den stund då ingen återvändå finns. Året är nästan till ända och vi måste offentliggöra resultatet av årets stora tävling, fästingtävlingen. Den blev aldrig så spännande som vi alla hoppats, ty det blev en enkel promenadseger för min hustru. Hon fick nöjet att plocka bort 34 små kryp, medan jag endast kunde operera bort fem kreatur, men fina exemplar, riktiga storoxar!

Intresset har varit stort från bloggläsarna och närmast gissade signaturen "Folke Nilsson i Linköping". Därefter följer signaturerna "Gullan i Gamleby" och "Rezzinens sambo", och om dessa mailar över sina fullständiga adresser kommer jag att skicka över fina priser.

God jul

Vi i huvet på en bonde vill tacka alla trogna och tillgivna läsare för visat intresse och för alla engagerade och spirituella kommentarer under det gångna året. Vi önskar er alla  en riktigt trevlig och återhållsam helg med mat och motion i lagom proportioner.

Efter oss syndafloden

Alla vet att flyget är en gigantisk nedsmutsare och ett allvarligt klimathot. Ändå har charterresorna på långa destinationer ökat med 50 % det sista året. Politikerna gör inget mer än sympatiflyger själva, så att vi arma medborgare slipper ha allt för dåligt samvete.

Nu hinner jag inte skriva mer för denna gång. Jag måste försöka hinna hitta någon restresa till varmare breddgrader under januari eller februari innan nöjesresandet har förbjudits, vilket måste komma. Hej då!


Bönder har bäst kärleksliv

Att bönder i allmänhet älskar sitt jobb och är duktiga på brunstkontroll och att kastrera smågrisar är ju allmänt känt, men nu har en undersökning bekräftat vad man länge har anat: bönder har bättre kärleksliv än andra. I en bred undersökning bland 5000 bönder som är medlemmar i Lantbrukarnas Riksförbund LRF har de fått svara på ett stort frågebatteri om stort och smått och där man inte väjt för svåra och personliga frågor.

Hela 90 % av bönderna är nöjda med livet just nu, vilket skall jämföras med befolkningen i stort, som är nöjda med sin livssituation till 84 %. Nästan lika många av bönderna är nöjda med kärlekslivet, nämligen 88 %, vilket klart överglänser svensken i gemen som står och stampar på 79 %.

Hur svaret skall tolkas med tanke på  att många bönder är gampojkar och lever utan fast livspartner, undandrager sig min förmåga att bedöma.

Glömska eller bara otur?

En nysvensk man i Göteborg med rötter i Irak har de senaste sex månaderna tappat bort sitt svenska pass 12 (TOLV) gånger och fått ett nytt lika många gånger.

Inte nog med att han måste fly från sina nära och kära i sitt gamla hemland, nu har alla onda makter gaddat sig samman och han drabbas  dubbelt av denna extrema otur.

Visa lite vanlig svensk medmänsklighet och ge honom nu ett dussin nya pass på en gång som plåster på såren. De kommer säkert att gå åt som smör i solsken.

Historieförfalskning

Ett mannaminne är kort och osäkert och det är mer än hög tid att samla material och minnen till memoarerna.

Jag har alltid levt med den föreställningen, och gärna odlat bilden, att jag redan  som barn och ungdom var en kuf, en särling som stod emot kamrattryck och med högt huvud gick min egen väg. 
  
Jeansen kom till Sverige med full kraft i slutet av 50-talet, men de kom aldrig över mina ben. Jag såg dem som en symbol för rock`n`roll, den ytliga och dekadenta anglosaxiska kulturen och dålig smak i allmänhet.

Dröm om min förvåning när jag nyligen gick igenom gamla diabilder och ser mig i 12-13-årsåldern oblygt uppträda i blåjeans! Därefter har jag dock varit avhållsam, det kan jag ta gift på, men nu funderar jag på att utöka min garderob.

Framgångsrecept

Fackföreningsledarna har varit framgångsrika under det senaste året. De har lyckats få upp sina egna löner dubbelt så mycket som deras uppdragsgivare, och bossarna tjänar nu i genomsnitt 1.016.000 kronor per år.

Grattis!


Könsstereotyper

Nobelfesten är en läcker tillställning och en god reklam för Sverige. Ändå funderar man en smula. Där samlas 500 professionella och jämställda yrkeskvinnor och uppträder som utklädda påfåglar. Är det en nedärvd kulthandling av systerskap eller bara en drift att pråla inför hannarna?

Tacka vet jag karlarna, de förhäver sig icke. Deras diskreta uniformering smälter väl in med inredningens golv och tapeter. Kan så vara att något bjävs under hakan i något fall är en plump i protokollet.

Läkarna flyr Irak

Mer än 30 % av läkarna i Irak har lämnat landet och landet lider svår brist på erfarna läkare. Hur många som kommit till Sverige är det ingen som vet, och hur många av dem som arbetar som taxichaufförer eller som läkare är det ingen som har en aning om. Kanske har någon av dem redan övertagit plastikkirurgen Carl Troilius avtagna läkarrock?

Människor är mjuka och bilar hårda

Det ryktas att sjöfartsverket sneglar på det lyckade exprimentet med fotgängarnas företrädesrätt på övergångsställen, dödstalen har ju bara ökat med 10 %.

Så framledes skall Ålandsfärjorna väja när Westerman kommer roendes med sin roslagseka.

Friskolor är alltid fel

För två veckor sedan var friskolorna, eller som många föredrar att kalla dem, privatskolorna, segregerande elitskolor som gav eleverna för bra betyg. Nu i veckan har en utredning visat att friskolornas elver har lägre genomsnittliga betyg än elever i kommunala skolor, och de har i ett jehu förvandlats till lågpresterade andra klassens skolor med obehöriga lärare och dito rektorer. 

För en vecka sedan var många friskolor konkursmässiga och hade inte ens råd att kopiera och arkivera elevernas betyg. Denna vecka är de gigantiska vinstmaskiner som suger ut skattebetalarna och bara göder en hoper feta kapitalister.

Kom därför ihåg. Hos debattörer med hjärtat till vänster är friskolor definitionsmässigt alltid fel.

Heder åt ICA handlarna

Det pratas och pratas så mycket om växthuseffekten, så bara det lär väl höja världshaven med några centimeter. Heder åt ICA handlarna som handlar mer än de pratar.

Deras inplastade sparpaket är konkreta åtgärder som manar till efterföljd. Tråkigt bara att de inte kör med öppna kort. En del kan ju få för sig att det bara handlar om vanlig snikenhet, när det egentligen är frågan om att rädda världen.

Ynkedomen har fått sin egen flagga

Ynkedomen har fått sin egen flagga - 12 femuddiga stjärnor på blå botten!

EU-topparna åker till Lissabon för att träffa afrikanska ledare, inkl. den blodbesudlade diktatorn Mugabe. För att kunna skaka hand med honom i Portugal har de t.o.m. varit tvungna att häva deras eget  inreseförbud i EU för honom.

I samma vecka nekas den religiöse tibetanske ledaren, nobelpristagaren Dalai lama  att träffa några europeiska ledare på sin rundresa, för att ej stöta sig med Tibets ockupant, den Kinesiska diktaturen och ekonomiska stormakten.

Vårt dagliga bröd giv oss idag fastän vi handlaren skyldiga äro

Priset på alla kategorier av balivsmedel stiger nu i snabb takt världen över och närmare sig dess rätta värde.

Varannan damernas eller kvotera mera

Jag har i debatten hört en del tyckare som är missnöjda med andelen kvinnor bland nobelpristagarna. Visst, statistiskt skulle de ju utgöra drygt 50 % av pristagarna, och dit är det långt kvar.

Enklast kan detta självklart avhjälpas med kvotering. På så vis skulle vi även kunna få färre från USA och Sverige och inte så många judar. Istället skulle man prisa fler från Sydamerika, Afrika och arabländerna, som är så syndigt underrepresenterade.

RSS 2.0