Alla kurvor pekar uppåt

Det går bra för Sverige under borgligt styre och välcementerad byråkrati. Alla kurvor pekar uppåt och det slås rekord på rekord.  Anhöriginvandringen har ökat med 118 % och många människor kommer allt närmare varandra i vårt fina och vackra land.

Folkrätten

Folkrätten tillåter gangsterstater som Burma att plåga livet ur sina undersåtar. Det definieras som en stats inre angelägenhet och inget där FN skall lägga näsan i blöt. Även om organisationen skulle bry sig så är det garanterat någon diktaturstat i säkerhetsrådet som lägger in sitt veto.

Huruvida det hela skall diagnostiseras som impotens eller som ett dåligt skämt kan vara en smaksak. 

Som man bäddar får han ligga

Riksdagsledamöterna har bäddat mjukt och skönt för Göran Persson och sig själva.  Därför ljuder det falskt när hans f.d. partikamrater i riksdagen ännu en gång spelar upprörda och sticker kniven i ryggen på honom och vrider runt.

Men att gemene man bland fotfolket är upprörda är inte konstigt, det är bara sunt!

Mycket snack och lite verkstad

Fler fall för kronofogden (SR). Det är främst s.k. unga vuxna 18-25 är som blir fall för kronofogdens utredning och åtgärder. Det är inte eftersläpningar med livets nödtorft som hyra, skor och potatis som ökar mest, utan obetalda fakturor för mobilt telefonerande i tid och otid uppger svettiga kronofogdar.

Flyg fula fluga flyg

Vad gäller fästingar har jag fått acceptera att jag är gammal fet och oattraktiv, men för andra kusar har jag fortfarande  dragningskraft.

Sålunda har jag i dag  varit och tagit en lång skogspromenad på våra domäner i det vackra höstvädret. Snart blev jag överfallen av horder av älgflugor, totalt ca 1700. De flesta fann sig väl till rätta, bet av sig vingarna i ett jehu och började boa. Andra åter såg sig förvånat omkring , ville tacka för sig och spärrade ut vingarna för att flyga vidare. De hade sannolikt väntat sig att landa på en skranglig pinntjur, men fann sig nu sitta i huvudet på en riktig tiotaggare!

Jag träffade i skogen på hemvägen mina jägare som repiterade inför älgjakten , och jag gjorde dem uppmärksamma på min prekära situation, men de "hade inte sett några älgflugor".


Lesbianer fick för mycket av det goda

Ett lesbiskt par i Australien har stämt en läkare för att de fick tvillingar. (NT)  Ingen av de två mammorna hade varit nära någon karl, men en av dem hade varit för nära en doktor som fumlade med provröret. Två babysar var en för mycket och nu begär paret därför ett skadestånd på drygt två miljoner kronor för bl.a. fördyrande levnadsomkostnader, förlorad arbetstid och privatskoleavgift.

Småsnålt

Drygt 900 000 kronor för en levande svensk erkänd konstnärs liv, inkl. bonus om han slaktas som ett lamm med uttagna kotletter och ryggbiff, tycker jag verkar lite småsnålt med tanke på att han är i sina bästa år. Man kan ju betala flera miljoner för gamla tavlor av konstnärer som sedan länge är både döda och begravda.

Vem är farligast

Jan Guillou anser att Thomas Bodström är farligare för den svenska demokratin än Usama bin Ladin. Må så vara, men jag anser att bin Ladin är farligare för värlsfreden än Bodström.

Guillou ser inte världen genom färgade glasögon. Det är värre. Han bär ögonbindel.

Vetebomben

Råvarorna för livsmedel, spannmål mm.,  har visat en sjunkande real prisutveckling de senaste 150 åren och många med mig hade räknat med att denna långsiktiga trend skulle forsätta ännu ett bra tag. Det är väl för tidigt att påstå att den utveckling stadigvarande har brutits, men den kortsiktiga uppgången på 100 - 150 % är anmärkningsvärd.

Men det är inte för tidgt att bra basmat skall få kosta i likhet med allt annat mer eller mindre nödvändigt som vi konsumerar.

Det bidde en tumme

För några årtionden sedan kunde Sverige vid hotande ofred mönstra ca 750 000 man. Nu kan man för samma peng, ca 40 miljarder kronor per år, i bästa fall på tre månader mobilisera 4000 män och kvinnor under befäl av en fd vapenvägrare.

Riket har ursprungligen uppstått genom ett samhällskontrakt mellan statsledning och undersåtar, där den senare är skattedragare och den förstnämnda bygger landet med lag och rätt samt skyddar medborgaren mot yttre och inre fiender och andra hotbilder.

Statsledningen har nu i stor utsträckning abdikerat från dessa ursprungliga åtaganden och styr i stället med bräcklig legitimitet  den enskildes dagliga liv.

Gud är med mig, ibland

Efter att ha levererat böcker i Stockholm skulle vi avsluta vår  fina tvådagarssemester med ett besök på Drottningholm och Kina slott, vilket avlöpte till full belåtenhet. Ett problem uppstod dock när vi därefter kommit ett par mil ut på Mälaröarna och familjeöverhuvudet, som är släkt med sin brorson Martin, saknade sina dyra glasögon. Jag hade tagit av mig tröja och kamera på den stora bilparkeringen och kanske hade ögonprotesen följt med?

Färden vände åter till Stockholm och mitt på parkeringen i oskadat skick låg ett par prima glasögon som passade mig precis.

Kom inte och säg annat än att Gud är god, ibland!

Dyra kräftor

I dag har jag levererat en liten gåva till min gamla faster (86) i Linköping, några kräftor från Vindommen. På hemväg passade jag på att kolla några rader i PHT för den nya historiska romanen  på biblioteket. Det drog över 5 minuter och jag blev 400 kronor fattigare i parkeringsbot.

Men svenska kräftor och kultur är alltid prisvärt.

Inlandsupproret

Utarmningen av glesbygden, inte bara i Norrlands inland fortsätter med god fart med staten i täten. Allt annan är skitprat eller prat mot bättre vetande. Tingsrätter, skattemyndigheter och försäkringskassor t.ex. monteras ner för att bidra till förtätning någon annan stans.

Inget parti tycks vara intresserade av dessa ströröster, från ett par miljoner glesbygdsbor som bor långt från Stureplan.

För ca 20 år sedan lanserade jag idén med ett renodlat landsbygdsparti, vilket uppmärksammades mycket i tidningar och radio. Kanske är det dags att vädra den idén igen.

RSS 2.0