Snart ur selen igen

Säden börjar att mogna och snart är sommarferien slut. Semestertiden har mest firats i skogen bland sly och plantor med ryggsele och röjsåg. Den prydliga bonnsolbrännan, som begränsas av hals och armbåge, är alltså trots enstaka avsteg på stranden ganska oförstörd, och en Albyl lagd på bröstet bör med lätthet i ett hastigt ögonkast uppfattas som en leverfläck.

En litten tripp bort från hemmets härd har det trots allt blivit: studiebesök på Marcus Larssons Flenshult, Astrid Lindgrens Näs, Kristina Nilssons Snugge, Peter Wieselgrens Spånhult, Ingvar Kamprads Elmtaryd, Nils Dackes Vissefjärda och Vilhelm Mobergs Mosshultamåla.

Vackert så att det gör ont

Finns det något vackrare än en solglittrande badvik med svenska vita björkar och en nybadad karl som soltorkar i motljus.


Lögn, förbannad lögn och statestik

Med statestik kan man som känt bevisa det mesta. Nätbokhandeln Adlibris som är en av många som säljer min kioskvältare har en fullödig statestik över bokens försäljning mm., som man kan ta del av om man blir görlös någon regnig sommardag.

Sålunda kan jag under rubriken förlagsförsäljning läsa att 50 % av köparna är att hänföra till stat och kommun, 25 % avser företag och 25 % utgörs av privatpersoner. De sistnämnda utgörs till 100 % av män i åldern 30-39 år.

Dessa män i sina bästa år är även intresserade av starkt erotisk litteratur och har sålunda även inhandlat böckerna Våtmarker och Att älska som en porrstjärna - en sedelärande berättelse. Männen har även i sin bokkorg lagt böckerna Självförsvar - lycka och att lyckas samt Härskarteknik.

Är det underligt om jag med detta läsarklientel för ögonen mer och mer frågar mig: Vad är det för slags roman jag egentligen kokat ihop?

Skrivklåda

Vädret sista veckan har inte inneburit vare sig soleksem eller värmeslag, men väl en släng av nagelspräcken och skrivklåda. Ibland har jag således lämnat stranden och solstolen till förmån för diverse inneaktiviteter, fäktande med pennan eller balansakter och gymnastiska övningar med kofot och hammare i högsta hugg på hög nivå, nyttiga för såväl kropp som själ.Jag hade lovat mig själv och omgivningen att nästa bokprojekt får anstå ett år eller två. Två månader stod detta heliga löfte fast och orubbat, och jag har nu kastat mig aningslöst in i nästa projekt med hull och hår. Lite hemligt fortfarande, men att såväl Astrid Lindgren som Ingvar Kamprad är inblandade kan jag redan nu avslöja.

RSS 2.0