GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

En trevlig och traditionell jul och ett gott nytt år tillönskar jag alla trogna läsare och sporadiska inhoppare. Jag lovar inför det nya året att jag här skall sluta gulla med makten och bli mycket bitskare.
Gud hör bön

Potentaternas förböner på konventet i Köpenhamn gjorde effekt och de blev bönhörda över hövan. Snö- och köldrekord över en stor del av den kända världen. Ett sådant stormöte till och vi är förlorade.

I väntan på växthuseffekten

Här i Skrickerum är vi mer insnöade än vanligt. Ingen postgång idag och inte ens sopbilen har förgyllt vår vardag här i glesbygden. Men el i ledningarna  för 2,60 kr kwh rörligt pris än så länge, peppar, peppar ta i trä, fastän häften av kärnkraften står still i kylan. 

Vi väntar med andra ord bara växthuseffekten och den globala uppvärmningen.


Jag har lösningen

Jag är Gudabenådad och medan man minglar i Köpenhamn kan ja presentera en stor del av lösningen på klimathotet, om det nu existerar. Förbjud alla husdjur världen över som inte används till något nyttigt, som t.ex. ledarhundar, jakthundar, råttfångare och de som används till människoföda. Att hålla djur i storstadsmiljöer där djuren har liten eller noll möjlighet att få utlopp för sitt medfödda normala beteende skall generellt vara förbjudet även ur djurskyddssynpunkt.

Någon eller några miljarder sällskapsdjur mindre på klotet som fiser och käkar proteiner skulle förändra allt i grunden.


Men skulle detta inte räcka trots allt så förbjud all motorsport rakt av och publik på alla större sport- och idrottsevenemang världen över. Tänk vilken makalös reduktion av transporter och konsumtion av etanol. Vi har då saklöst gjort vår hemläxa och löst ekvationen.

Populistiska förslag? Nja kanske.

I nöd och nöd

Nöden har ingen lag är ett passande uttryck på en händelse som utspelade sig i gårdagen. När jag väl kommit långt ut i massavedsskogen och skulle tanka och dra igång, var min bränsledunk med sitt speciella självstängande lock ohjälpligt fastfruset. Efter lite tankemöda kom jag dock på lösningen. Tur att vi karlar är försedda med pip, ett mångsidigt och veritabelt precisionsinstrument.

                                                             *

Nästa gång jag eller någon medvandrare på livets stig är i verklig nöd och kommit i ofrivillig närkontakt med böljan blå, så blir det spännande och se om livbojen man tagit sig om halsen är en frälsarkrans eller en kvarnsten.


Climategate-affären

Köpenhamnsmötet står för dörren och nervositeten stegras i båda lägren, både hos dem som tror på ett varmt Gehenna och en snar undergång, och hos dem som ser viftandet med CO2 hotet som ett försök till världsherravälde.

Även vi som är fåkunniga och inte är det minsta idrottsintresseade vet nu vad "hockeyklubban" i Manns diagram är och att den är manipulerad för att få det resultat man önskat. Men vad som i övrigt är sant och vad som är falskt vete katten. Jag vet i alla fall att det var grönt och varmt och skönt på Grönland under tidig medeltid och att Antarktis nu växer till och att det inte blivit varmare på klotet de sista tio åren.

Jag tror också att vi obevekligen går mot en ny istid på lång sikt, och jag skulle vara långt mer orolig om vi på kort och medellång sikt även går mot kallare tider, riktigt orolig.

Jag tror inte att vi skall drabbas av hybris och överskatta människans förmåga att påverka i det stora. Därmed inte sagt att vi inte skall spara på våra fosila bränsletillgångar och alla andra ändliga resurser. Och därmed inte heller sagt att vi inte i många fall skall satsa på närproducerat för att slippa långa energikrävande och miljöpåverkande transporter.

Söta flickor som poserar

Den mörka och trista julmånaden december är här, och idag vill jag därför sprida lite ljus i vintermörkret med ett foto på ett helt gäng söta och sensuella flickor som poserar för fotografen.


RSS 2.0