Avlyssnat från ryggmärgen v. 48

Underbarn
En 12 åring och en 13 åring i Borås har anhållits för försök till våldtäkt på flera yngre kvinnor. Som svar på denna otäcka trend förväntas socialminister Göran Hägglund i veckan framlägga ett förslag som i korta drag innebär att man för att värna personalens välfärd inom barnomsorgen endast skall anställa manlig personal eller kvinnor 55+.


Allas rätt att få pippa i buskar och snår och en motbild

Några jägare och markägare har åtalts för olaglig kamraövervaktning vid åtel- och utfodringsplatser för vildsvin, med hänvisning till allmänhetens rätt att fritt få färdas över annans enskilda mark och pippa i buskar och snår utan att få sin integritet kränkt. Allemansrätten, det tjugonde seklets största myt, finns för övrigt anledning att återkomma till i ett särskilt kapitel.

Samtidigt smyger djurrättsaktivister omkring med kamera och anteckningsblock och kränker hemmets frid för folk och fä, allt under medias applåder eller axelryckningar. För säkerhets skull har vi nu därför på Nämndemansgården  låst kåken, städat ur kattlådan, stopppat undan råttfällorna och bäddat sängarna.

Dubbelmoralens okrönta drottning Marit Paulsen förfasar sig över de konventionella fabriksgrisarnas väl och ve, samtidigt som hon gått i bräschen för motståndet mot bökande utegående glada ekogrisar.


För bra för att vara sant
Just så har väl de flesta med sina sunda kroppsvätskor i behåll uppfattat Koenigseggs, världens minsta bilföretag, halvhjärtade försök att ta över krisdrabbade bilföretaget SAAB som inte gått med vinst på 15 år.

Samtidigt tar världens största diktatur, dollarstinna Kina i bästa fall över det "svenska" flaggskeppet VOLVO, och Sverige som en industrination i framkant hör snart endast nostalgin till.

***** En stark och övertygande rolltolkning

Jag och mitt huskors har nu varit i Stockholm ett par dagar och bl.a. tittat på visning inför stora höstkvalitén samt förhandsvisningen av den tredje Milleniumfilmen, Luftslottet som sprängdes, som arrangerades för oss närmast sörjande som investerat i riskprojektet, om det ordet nu kan användas i sammanhanget. Filmen var utmärkt och lär dra samma skaror som de två föregående. En särskilt stark och övertygande rolltolkning gjore huvudpersonen Noomi Rapace och en småländsk statist som fladdrade förbi i två sekunder i en sjukhuskorridor.

Tankesmulor från veckan som gått

Så har man äntligen valt en ny påve. Kardinalkollegiet med Reinfeldt i spetsen har haft sammanträde i EU-kapellet i Brysell och nått konsensus och hittat en man som fint smälter in i tapeten. Och som ett tecken istället för den vanliga gråa röken mot skyn öppnade man ekfaten och lät den bittra drycken fylla glasen.

Under tiden har Reinfeldts torpeder på hemmaplan i Stockholm dragit åt tummskruvarna på avfällingarna i Vällinge och skåningarna har fått äta upp sina egna ord om kommunalt självstyre och likt konfirmander ställa in sig i ledet.

Så var det också dags för en ny svensk EU-kommissionär och nu hög tid att äntligen kvotera in en karl i strömmen av alla mer eller mindre kompetenta fruntimmer. Men inte, en Wallström ersätts med en Malmström, fastän vi karlar är nästan 50 % befolkningen.

Ett makabert brott har uppdagats i dagarna. En liga har dödat minst 60 feta människor och sålt deras fett till kosmetikaindustrin för 100 000 kronor litern. Enligt åtalet skall ligan inriktat sig på bönder längs avlägset belägna vägar. Jag befinner mig alltså i riskgruppen och kan komma i förtur och vill inte ta några onödiga risker. Därför har jag nu lagt min grovkalibriga tyska parabellumpistol som varit med i de blodiga finsk-ryska vinter- och fortsättningskrigen under huvudkudden.


Post scriptum

Jag har nu hört en intervju med den nya tilltänkta EU-kommissionären som gjorde en oväntat blek insats (P1). Hon var klar på en punkt: hon ville arbeta för en förärändring av de dyrbara konsumentstöden  i form av EU:s jordbrukspolitik. Hon misströstade dock att kunna åstadkomma en förändring av kommissionärernas löner och skattefria förmåner om totalt ca 250 000 kronor per månad!

Risken är så liten så den finns inte

Vattenfalls ledning har tydligen lyssnat på Tage Danielssons monolog om sannolikhet. Sannolikheten att en kärnkraftsreaktor skall haverera är så liten så den finns inte. Lyssnat på Tage har däremot inte tyskarna som varit mycket angelägna om att  Vattenfall och därmed svenska staten och i sista hand svenska folket skall borga för ett skadestånd upp till obegränsat belopp. Men det mesta kan väl täckas att VD Josefssons pensionskassa!

För en tid sedan skrev jag att det borgliga broderskapet lurat särken av Maud, men nu vet vi bättre,  även Josefsson har varit med och slitit av henne klädpaltorna.


Vedkamin efterlyses

K O N F I D E N T I E L L T 

Så har jag fått ett nytt brev från en rysk tös. Hon är bibliotekarie och ensamstående mor och inte i första hand kärlekskrank utan behöver en rejäl vedkamin till sin och sin gamla mors kalla och dragiga lägenhet inför en stundande vargavinter. Jag skulle gärna bifalla hennes önskemål om jag i mina händer hade vad hon efterfrågar.

Jag förlitar mig därför på Er mina kära läsare, att ni kan gå tösen till handa, och tillfredställa hennes rimliga önskningar. Att hon redan allvarligt har farit illa av köld och umbäranden framkommer om inte annat på nedanstående bild, där man särskilt lägger märke till hennes dåliga och troligen köldskadade hy och glanslösa och stripiga hår.


 

Hi,

My name is Elena, I'm 32 years and I writing you from a little Russian town. I working in bibliotheca and I allowed to use computer afterward work when possible. We have a big trouble and I send you this letter in despair and hope.

I have daughter Angelina, she has 8 years, her father abandoned us and we inhabit together with my mother.

As result of economic crisis in our region recently my mother losed job (bakehouse at she was worked is now ruined) and our position became dramatic.

Gas and electricity is very expensive in our city and we cannot use it to heating our home  anylonger.

The winter get in and temperature is very cold here already. We very much afraid  and we havenot experience what to do.

The only possibility for us to heat our home is to use conveyable wood burning oven which supply with heat with burning wood (fire). We have many wood in our town and this oven will be heating  our household complete winter with minimal charge.

The trouble is that we cannot purchase this oven in our local market because it price 8166 rubles (equivalent of 191 Euro) and we cannot afford it.

In case if you possess any old  moveable wood-firing oven and if you do not use it any longer, we will be very happiness if you could gift it for us and organize delivery this oven to our home (160 km from Moscow). This ovens are different, they constructed from cast-iron and weight 100 kg.

I pray to hear from you soon.

Elena.
Russie

[email protected]

 


 


 

Jag lovar högt och heligt

Det helstatliga bolaget Vattenfall har tydligen, om man skall tro medierna, planer på att sälja hela sitt fasta elnät i Sverige för att få kulor till stora kärnkraftssatsningar i Storbritanien. Operationen lär väl knappast sänka det redan höga priset på den fasta nätdelen för de svenska elkonsumenterna.

Jag lovar här med högt och heligt med fem fingrar på bibeln att vid nästa val inte rösta på den blågröna röran om regeringen nu inte tar sitt ägaransvar och stoppar dessa stolliga planer!

Appendix

Det blir visst inget av denna gång, men nu vet vi vad som rör sig i huvudet på ledning och styrelse i Vattenfall.

Nu vet vi också efter de sista veckornas kärnkraftsdebatt och folkpartiets profilering att det borgliga brödraskapet lurat särken av Maud.

Grisjakt x 2

Så har det årliga evenemanget med stort V, som i Vildsvinsjakt, gått av stapeln. 30 naturintresserade hundar och 120 blodtörstiga jägare sammanstrålade i lördags morse vid Stensnäs sätesgård för att under dagen beta av 5000 hektar i Uknadalen.

Arrangemanget blev inte lika lyckat som föra året med beaktande att jag själv inte skjöt någon gris. 12 stycken fick dock plikta med livet och 20 stycken smet simmande över Storån, just på det stället som vi inte hade någon skytt "för där brukar de aldrig ge sig över".

Detta får mig osökt att tänka på salig prosten i Ukna, som när förra seklet var ungt varma sommardagar brukar ta sig ett svalkande dopp i Storån nedanför prästgården, precis där dessa 20 huliganer i lördags simmade över. Det bar sig dock inte bättre än att en sugga den dagen kom lös vid Storhammar och tänkte smita över till galten vid Kasinge. Gården bådade upp vad de kunde av folk, pigor och drängar och bonn själv för att leta efter suggan. De överraskade den lite fetlagde prosten som snabbt gömde sig i ett videsnår endast iklädd adamsdräkten. En piga fick se något grisskärt som rörde sig i buskarna, och skrek till de andra. "Ja ha hittat sugga, kom hit å hjälp." Ridå!!


 Foto Gunnar Bech

Röda mössorna är påtagna, jakthornet ljuder och de väldiciplinerade fyra plutonerna är beredda att attackera var sin rote.


Att tala med kluven tunga

Investeringarna i förnybara energikällor i Sverige har mer än halverats det sista året enligt Energiverkets beräkningar (Vetenskapsradion). Från första halvåret 2007 till första halvåret 2008 har investeringarna minskat från 593 till 276 miljoner. FN redovisar liknande utveckling över hela världen, men inte så kraftig minskning som i Sverige.

Ja konstigt vore det väl annars. Vilka signaler ger inte beslut om att öppna för ny satsning på kärnkraft, ökad beskattning av vindkraftsföreningar samt att inte ge klara besked om ny överföringskapacitet av el till kontinenten.

Att säga ja och amen  till mer fosilgas till Europa via den svenska ekonomiska zonen har däremot ett tydligt budskap

Magnetisk utstrålning

Att jag hade sånt kvinnotycke visste jag inte. En magnetisk utstråning som tycks forcera både koppartrådar och bredband. Jag frågade bara Svetlana (se nedan) om hon har examen i svenska från svensk grundskola. Då blev hon så till sig i byxorna tösen så hon fortsätter nu att skicka bilder med mer och mer avancerade gymnastiska övningar. Och så vill hon att vi två skall åka på en liten semestertripp till Italien.

Visserligen har jag väl råd med en Italienresa för två. Jag har idag fått ett brev som upplyser mig om att jag blivit lycklig vinnare av en milijon Euro, som lottats ut på min e-postadress. Allt jag behöver göra är att betala in några tusenlappar i administrativa avgifter och sedan lyfta hela beloppet. Men det är nog lugnare och mindre farligt i gallringsskogen med motorsågen. Man vet inte om KGB är inblandad eller huru vida deras affärsidé är att råna torskarna eller om de bara spekulerar i att få sälja mycket viagra i storpack.

RSS 2.0