En annons kan säga så mycket


Det är mitt fel

Jag tar på mig det. Det är mitt fel. Tre veckors regnande alltså. Varje gång jag tar fram såmaskin börjar det regna. Igår när jag skulle fylla lådan regnade det t.o.m. en kvart utan att det fanns ett moln inom synhåll. Var kommer det ifrån. Vad har jag gjort för ont, eller är det arvsynden? Kanske dags att ställa in såmaskin för gott?

Det blev många frågor, och jag är tacksam för synpunkter som kan kasta ljus över gåtan.

Lars Vilks dagar snart räknade

Konstnären Lars Vilks har åter varit i blickfånget i veckan. Han och hans egendom har blivit attackerad efter att han haft det dåliga omdömet  att vid en förelsäsning visat bilder av den iranska exilkonstnärinna Sooreh Hera, som antyder att den stora profeten umgåtts i snuskigt homosexuella kretsar.

Det finns ju inga bevis för det. Vad gäller profetens sexuella preferenser vet vi bara att han älskade kvinnor, hade 11 hustrur och ett antal konkubiner, samt fullbordade äktenskapet med sin favorithustru Aisha när hon var nio år gammal.


Vi gör alla våra misstag

Vi gör alla våra misstag sa igelkotten och klev ner från rotborsten.

Mitt stora misstag igår var att större delen av dagen gå med bar överkropp vid skogsplantering vid Axsjöbäck. Föryngringsytan ligger helt nära ett litet, så här i långhelgen väl frekventerat fritidsområde, och jag tyckte det var synd och skam att inte låta sig smekas av den ljumma vårvinden och visa tvättbrädan och musklernas spel.

Det blev en dyrköpt läxa. Ryggen var mot kvällen röd som en nykokt kräfta, och att ligga på magen och sova är vanligtvis inte min favoritställning.

Ett brev kan betyda så mycket

Jag fick ett fint brev försett med stora riksvapnet från Kungl. Hovförvaltningen för några dagar sedan, och på vägen från brevlådan upp till kökstrappen såg jag i andanom hur jag måste köpa både ny frack och nya lackskor. För ty är jag ju sedan ett år Kungl. Hovleverantör av boken om Gripen till Gripsholm.

Men döm om min förvåning. Det var ingen inbjudan till Vickans bröllop, utan ett meddelande att Kungliga Hovstaterna önskade övergå till elektronisk fakturerering senast 2010-06-30, för att bidra till en bättre miljö.

RSS 2.0