Fabrikskor

Forskarna har åter haft en våt dröm och ser framför sig en utveckling där vi om tio år kan odla fram vårt kött miljövänligt i näringslösning i fabriker.

Hur blir det då med öppna landskap och den biologisk mångalden? Jo även det har de tänkt på i sin upphöjda klokskap. Med förarlösa röjmaskiner som styrs med GPS och drivs med bensin eller diesel skall man lätt och bekvämt kunna hålla efter gräs och sly  i ängar och hagmarker när mulen har kallnat.

Diskriminerade är vi allihopa, allihopa, allihopa. Du mä och ja mä.

De fem diskrimineringsgrunderna skall utökats till sju, när nu ålder och könsöverskridande identitet skall läggas till.

Cirka 85 % av befolkningen är snart presumtiva diskrimineringsoffer och det är i stor sett bara:
     ej fackanslutna, vi som pratar på bred östgötska och så förstås 08:or, som man ostraffat kan mobba och diskriminera!

Fredrik och Filip spårar ur

På spåret deltagarna och "humoristerna" Filip Hammar och Fredrik Wikingsson luftade här om kvällen i programmet sina åsikter om bl.a. Hasse och Tage och Martin Ljung och kvalitén på deras alster. Tycke och smak är olika det får man respektera. Men att dessa ouppfostrade och slafsiga slynglar, med en egen humor som sällan eller aldrig når längre upp än till naveln eller mellanstadiet, skall recensera och gång på gång klassa ner andras alster det är bara för mycket.

Mycket av Hasse och Tages med fleras redan nu klassiska produktion  kommer att leva kvar och avnjutas långt efter det att någon levande själ vet vem dessa tölpar var.


Mjukare batonger

13 bankrån hittills i januari och nu idag i Åtvidaberg, nästan nästgårds.

Den organiserade brottsligheten har kriminalitet som livsstil och trygghet i en fientlig omvärld. 

Jag ordinerar som medicin: Svensk polis skall mota Olle i grind med nya uniformer, miljövänliga bilar, fler kvinnliga poliser och positiv särbehandling av etniska minoriteter vid intagningen till polishögskolan samt mjukare batonger.

Krut i byxorna

Forskarna har efter ingående studier och avancerade försök konstaterat att av ett par vanliga jeans kan man få fram så mycket etanol att det räcker till tre kilometer för en bil. Med prima märkesjeans i tanken kan man komma en bit längre.

Hur mycket etanol kan man då inte få av mina gamla tunga kådiga skogsbyxor. Säkert så det räcker till fem mil och blir över om man även tar hänsyn till vad som brukar finnas i fickorna.

Många byxor finns det och många mil blir det, men varför etanol, vore det inte bättre med biogas?

Tufft beting för klassens ljus

Sverige, som vanligt bäst i klassen, har fått beting att öka andelen förnyelsebar energi från 40 till 49 %. Det betyder av naturnödvändighet att det inte finns något utrymme för att bygga ut kärnkraften, som inte är någon förnyelsebar resurs.

Skönt, då kan vi stänga ner Björklund och övriga som för den debatten och med tillförsikt se fram emot fler vindsnurror och högre elpris.

Man blir lite fundersam

Man undrar lite hur det står till i hjärnkontoret hos Rottneros ledning som planerar att skeppa över maskinerna från Utansjö till en ny fabrik i Sydafrika där elen hittills varit så "billig".

Nu meddelas från Sydafrika att elförsörjningen där är så prekär så att elen är avstängd på många ställen två timmar per dag, både för privatpersoner och industri. Ny kapacitet, ett kolkraftverk, kommer inte att kunna tas i bruk förrän 2013, för att det låga elpriset inte så här långt stimulerat till nyinvesteringar i ny produktion.

Skall Rottneros komplettera med eget reservelverk?

En hacka är en spade

Tänk fortfarande finns det gamla reaktionära stofiler som envist som synden håller fast vid att en hacka är en hacka och en spade är en spade. Återstår alltså för riksdagen att besluta att även en hacka är en spade, eller varför inte. Alla handredskap skall kallas för spadar.

Eller varför inte hugga av den gordiska knuten och kalla alla samlevnadsformer för partnerskap eller för hjonelag, som var den förkristna benämningen. Ty i mörkret är alla katter grå!

Koppartjuvar i farten

Koppartjuvar har varit i farten och brutit bort 150 meter fotplåt av koppar på Njurunda kyrka i Medelpad. Kopparen kan väl betinga ett värde motsvarande knark för ett par dagar, men skadegörelsen kostar självklart mångdubbelt mer att reparera.

Det är så dj-la meningslöst, egoistiskt och urbota dumt så förövarna har gjort sig förtjänta av stegling. Att dömas biltoga är för lindrigt!

Stormen utan namn

Precis i stormens öga, men för en stund med ström i tråden, reflexterar jag över världens outgrundliga orättvisor.

Det norska institutet som har tagit på sig ansvaret att döpa ovädren som sveper in från Atlanten behagar inte bemöda sig denna gång. Ty blåsvädret som hemsökt Götaland är för litet och ofullgånget. Det kunde väl åtminstone fått ett nummer. Ja det är ynkligt, typisk stornorsk nationell självgodhet. Det är exkluderande och odemokratiskt och kränkande.

Men när det släpps en fjärt på Hardangervidda blir det väl både dop och rubriker i avisen!


Fiskare och forskare

Enligt s.k. säkra källor skall fiskenäringen vara en unik näring. Inte bara det att den rätt skött förvaltar en förnyelsebar resurs. Nej, fiskebyråkratin lär vara större än antalet aktiva fiskare, och fan trot!

Forskarna som provfiskar någon gång om året påstår att torsken är totalt slut i Kattegatt medan yrkesfiskarna som lever på havet och kan sina vatten hävdar att det är gott om torsk och att beståndet t.o.m. har ökat de sista året.

Två verkligheter eller två sidor av samma mynt?


Eget förlag

Två nya förlag Olika och Vilda har börjat ge ut böcker med ett tydlig genusperspektiv. Tjejerna skall vara kaxiga och ta för sig och släppa största fisen medan gossarna helst skall  ha rosa sandaler och snuttefilt. Föräldrarna skall vara queer, helst  homo- eller bisexuella och barnen gärna adopterade och chokladbruna.

"Vi vill ge ut böcker som verkligen är lästa med genusglasögon," säger journalistsen Karin Salmson som står i spetsen för ett av förlagen tillsammans med genuspedagogen Pamela von Sabljar.

Kanske är dessa förlag inte vad jag söker för min nästa bok, där de medeltida huvudpersonerna, jarlar, riksråd och lagmän med hår under armarna intrigerar, våldtar och frossar med samma goda aptit. Hustru och barn hälsar de på en gång i kvartalet.

Det får nog bli eget förlag!

Dags igen

Tjänstemän på bibliotek och arkiv stjäl oersättliga böcker och handskrifter, chefstjänstemän på kammarkollegiet förfalskar testamenten och stjäl från allmänna arvsfonden, direktörer på Skandia och tjänstemän på Folksam tappar fotfästet och/eller försnillar försäkringstagarnas pengar.

Kanske är det dags igen för spöstraff, skamstock och ortodox kristendomskunskap och/eller lite uppbygglig islam i skolundervisningen samt lite svaveldoftande predikningar i helgedomarna.

Trams och flams

Att vara programledare i Radio och TV verkar gå ut på att ha kul själv. Trams och flams så man kan kissa på sig. De är ofta unga blondiner och har inte sällan bar bringa som kan avleda uppmärksamheten (enligt  vett- och etikettmogulen Magdalena Ribbing för att avleda värme),  men de är alltid mycket lättroade de små liven. Vad vi mediakonsumenter tycker har nog underordnad betydelse, eller huruvida vi lyckas uppfatta vad de säger utan hörapparat.

Åter på benen

Att gå in i dörren blev en värre pärs än jag anade. Inte nog med att näsan blev platt, det har runnit något sekret ur den också. Och så fick jag ont i halsen och liter feber. Det blev ordination vila, varma bad och avhållsamhet från utearbete med andra ord. Nu är jag dock på benen igen och selen är på.

Gått in i väggen

Gått in i väggen har jag inte gjort, men väl gått in i en stängd dörr idag. Klockan var 16.03 och vintermörkret hängde som en svart hängkappa över vårt hus. Jag gick upp på övre hallen, men tände ej elljuset, man skall ju spara energi guvars. Det skulle bära vidare in till de inre gemaken, men pötsligt tog det stopp. Den förmodade öppna dörren var stängd och näsan blev platt, kanske även några brutna eller bräckta fingrar. Om olyckans totala omfattning är i rådande stund för tidigt att ha någon fullständig överbrlick.

RSS 2.0