Världshistoriens största diktatur

Tibet har varit en suverän stat i 1300 år men ockuperades av kommunistkina 1950 och har sedan dess varit en del av det kommunistiska imperiet, den största stat, med hänsyn taget till antalet invånare, som världen någonsin skådat.

Det är en skandal av mutkolvarna i den olympiska kommittén att förlägga de olympiska lekarna i denna bisarra stat. Men att nu begära att idrottsmännen skall bojkotta och stanna hemma är att skjuta bredvid målet.

Svenskarna har en nationalstat, norrbaggarna har sin stat, araberna har ca 20 hemländer, varför skall inte Tibetanerna få ha sin egen stat på denna ofruktbara högplatå?

Hej då macken

Petroliumetablissemanget aviserar att ett par tusen bensinmackar skall läggas ner, från 3800 till endast ca 1800.  I realiteten betyder det att många mindre orter utanför tullarna kommer att sakna bensinstationer. Men varför gnälla och hänga läpp. Med en liten extra reservdunk kanske man ändå kan ta sig fram och tillbaka från stan. För att inte tala om alla pengar man spar när man inte kan tanka.

Volvo BM med fin stamtavla

Jag har nu fått hem mina "nya" Volvo BM lastare, årsmodell 1975 och således väl inkörd. Men det uppvägs väl av att den har fin stamtavla. Säljare är kungens systserson på Koberg i Västergötland, så i denna maskin duger det väl knappast med vanlig motorolja. Får bara Gunnar göra en genomgång i verkstan och fixa bromsar och lyse och lite annat lull-lull så skall nog maskinskrället bli salongsfäig.

Tyst, tyst, tyst

Det har varit tyst på den här sidan ett tag och kommer troligen att så förbli en tid framöver. Jag har sysselsatt mig med EU-ansökningar och fastnat i den byråkratiska smeten till över naveln.

Nu har jag fortsatt med att roa mig med KRAV-certifiering och i jämförelse med detta är EU-blanketterna bara barnleken.

Sedan väntar skattemyndigheterna med en förklaring hur jag räknat ut avdragsutrymmet för skogsavdrag de sista 36 åren. Här är det fråga om äkta svensk byråkrati med sekellånga rötter och därvidlag kan både KRAV-gubbar och EU-folk slänga sig i väggen.

Sedan är det ett antal bokslut och ett antal deklarationer som pockar på uppmärksamhet, och skulle vi då mot förmodan inte vara framme vid vårbruk och Kristi flygare så är det  en bok som väntar på fullbordan.

Kanske ses vi igen.

Machtübernahme

För några år sedan planerade VOLVO lastvagnar och SCANIA för ett samgående. Detta gillades inte och förbjöds av de europeiska stormakterna med Tyskland och Frankrike som förstyre som vanligt. Det nya sammanslagna bolaget skulle få en för stark position på marknaden, i lilla Sverige gu vars!

Nu köper Volkswagen  Wallenbergarnas kontrollpost i SCANIA och bolaget blir tyskt. Huvudkontoret skall dock bli kvar i Sverige tills vidare, vilket kan betyda allt från ett år till tio år.

Wallenbergarna kammar hem storkovan och säljer med en uttalad "omtanke om bolaget och aktieägarnas bästa". De har fått 200 kronor för sina aktier och övriga svenska småaktieägare sitter där med Svarte Petter och en aktie som för tillfället handlas för ca 130 kronor.

En i raden av affärer där svenska storbolag likt dopsilvret säljs till utlandet. Sådan är den nakna kapitalismen. Kapitalet flyr konkurrens och strävar efter oligopol och känner varken gränser eller säker hemvist.

Kvar i Sverige blir råvaror, skog och gruvor, tjänste- och människosmuggelindustrin samt hemslöjd. Alltså vad som definitionsmässigt brukar karaktärisera ett u-land.

Jag har skådat

Idag har jag sett mina första vildsvin på egen mark vid Bönemåla, fastän jag troligen haft ett 50-tal av dessa skygga och begåvade vildjur ett par år. Det var tre vuxna ett tiotal kultingar och undan gick det. Av de vuxna kolsvarta djuren var troligen de två första suggor och eftersläntarn  var troligen en galt som höll reda på skocken.

Ja det var en minnesrik dag som troligen kommer att etsa sig kvar länge i minnenas album.

Utebliven bombning

Jag hade gått och fruktat för att bli e-bombad den 29/2, men innehållet i brevlådan var ungefär lika enahanda som vanligt. Dvs ett par tre brev med reklam för undergörande pillar för diverse åkommor, ett generöst erbjudande om penisförlängning och ett lika attraktivt löfte från Tele2. Vidare är att nämna ett dagsbrev från Stockpicker, ett dito från privataaffarer, ett nigeriabrev med löfte om 160 miljoner att hämta hem och ett brev med någon sorts kinesiska tecken som jag inte vågade öppna.

RSS 2.0