60+

Ett par bilder från den 5/8, ännu inte 60+Solen skiner och flaggan är hissad på fädernehemmet
Nästan hela familjen samlad på trappan

Fånga stunden

Vallskörden är avslutat för denna gång och nu väntar många slappa semesterdagar i hängmattan i skuggan. Medan jag tuggar på ett grässtrå och kisar genom trädens grenverk kommer det att givas många tillfällen att filosofera över livets mening och ställa många frågor.

Idag har jag tagit en rejäl oplanerad sväng i den fagra Tjustbygden med min öppna obältade veteranbil. Jag har insupit pikanta dofter av nyslaget hö, hästspillning och bekämpningsmedel, och jag har känt mig absolut fri, ung, oövervinnerlig och osårbar, fastän det är en chimär och en enda älg mitt på vägen kanske är det som kan skilja mellan här och hinsides.

Därför fånga stunden, trä den likt ett smultron på ett strå, ät och njut!Spargrisen lever farligt

Jag börjar nu att smälta intrycken från storartade uppvaktningar och den beryktade norrlandsresan där vi följde vattnets väg från gränsen till Norge ner till Bottenhavet i den fantastiska älvdalen utmed Indalsälven.

Resan var en kombination av arbete och rekreation, men det enda man fick dra av var ändå bara genomblöta kläder första kvällen efter ett par mil i storskogen i foten av Oviksfjällen, där björnspillning och några storoxar korsade min väg.Denna fiffiga upphängning för 7 storoxar på rad och med halvautomatisk
avhudning får jag på köpet om jag köper Tossberg 1:28 i Åre kommun.


Längre ned utmed älven vid Böle i Hammarstrands socken där Vildhussen härjade stod granskogen så tät så där kom inte storoxarna fram. Där var det istället utsikten från timmerstugans fönster som var största attraktionen.
Jag har mailat över anbud på fyra fastigheter i dag på morgonen, så nu är det spännande att se om det är storoxarna eller utsikten som tar hem spelet. Hur som helst måste jag nog slå sönder spargrisen.

"Vad var det jag sa"

De senste daqarnas händelser har gjort att det judiska Israel fördöms av ett nästan enigt världssamfund. Islamister, antisionister, vänsterfolk och Carl Bildt, som i skön förening tävlar om att avfyra de blötaste snorloskorna.

Jag tror att Hitler nu i sin underjord är ganska nöjd och skadeglad och tänker "vad var det jag sa". Han offererade ju så osjälvisk den slutgiltiga lösningen på judeproblemet för en otacksam samtid.

RSS 2.0