Ett brev betyder så mycket

Ett brev betyder så mycket. Det kan bl.a. betyda en oförutsedd utgift på 1500 kronor. Med andra ord fick jag idag ett brev från Rikspolisstyrelsens Kirunaenhet där man ber mig erkänna en hastighetsöverträdelse på 7 km/tim för en månad sedan på ett vägavsnitt mitt för fallossymbolen vid Rödsten söder om Linköping, underteckna, returnera  och invänta ett inbetalningskort på ovannämnda hastighetsbot.

Som stöd för sagda hastighetsöverträdelse har Rikspolisstyrelsen haft godheten att i försändelsen bifoga ett suddigt fotografi på en kraftigt nedsmutsad röd Mitsubitshi L200  med en skäggig äldre förare, som ser ut att antingen sova eller vara kraftigt berusad kl. 17.39 en lördagseftermiddag.
 
Dock har man haft det goda omdömet att ta bort bilden på eventuell medpassagerare som jag kan ha haft i framsätet. Detta var emellertid en överloppsgärning, ty jag saknade för tillfället bromsare.

Kungsord

Kung Carl XVI Gustaf har ännu en gång tänkt högt och denna gång offentligt vädrat sin oro över den ökande vargstammen, vilket kommer att innebära att han behöver utökat Säposkydd när han vistas bland vargkramare inom tullarna. (TV1)

I de vargtäta Finnskogarna och andra glesbygder däremot kommer kungen att bli folkhjälte och ta boning i människornas hjärtan, på samma vis som en gång i tiden vederfors hans namne "Gråkappan",  Karl XI, när denne genom sin godsreduktionen snöpte högadeln.

En svensk tiger

En "svensk" framstående terroristledare eller en modern Engelbrekt, välj själva, har dödats i eldstrid i Irak av USA:s armé.

Hans f.d. försvarsadvokat i Sverige tror inte på anklagelserna mot sin klient och anför som bevis på hans oskuld att "han var en enkel man och han talade dåligt svenska." (P1)

Varför inte utlysa landssorg?


Det som Gud har förenat skall människan icke åtskilja

Så tycks åtminstone kor och dikalvar resonera nu när vi jobbar med att skilja dem åt. Ljudnivån är av det slaget att hörselskydd anbefalles och upphetsningen är på den nivån så att fukten dryper på väggarna.

Jag försöker trösta kossorna med att de skall få en liten ny söt kalv i vårdagarna och fram i sommar skall de få träffa tjuren igen om de är snälla och inte stångar eller sparkar husse, men inget hjälper.

Historiens vingslag

Känner ni en svag bris av historiens vingslag? Jag tror att finanskrisen inklusive dess efterbörd, för Sverige kommer att innebära något lika genomgripande som digerdöden 1350, Poltava 1709, förlusten av den östra rikshalvan 1809 och Kreuger-krachen 1932.

För ett samhälle där märkeskalsonger väl synliga över byxlinningen är högsta stil och mode är nog determinerat till undergång. Förhoppningsvis kommer det visa sig att jag har fel, det har hänt förr vid sällsynta tillfällen. En sak är iallafall säker. Det finns en bransch som är evig och osårbar, matproduktion. För vi äter ungefär lika mycket antingen vi är i eller ur produktion. Även en del av skogens produkter har ganska säker avsättning som tur är, t.ex. toalettpapper.


Dilettanter på riksnivå

Riksbankens majoritet är en skön samling av udda typer, riktiga kvacksalvare. För ett par år sedan när vi var fullt uppe i en högkonjunktur sänkte man styrräntan till 1,5 % och bäddade för lånekarusellen, medan man nu i en konjunktur i fritt fall höjer sagda ränta till 4,75 %, alltså en höjning under två års tid med 217%. Snacka om inflationsbränsle.

Ökad jämställdhet

Glädjande nog ökar jämställdheten på många områden. Sålunda är männen fortfarande långt mer kriminellt belastade än kvinnorna, men de senare närmar sig med stormsteg. Antalet kvinnor som är misstänkta för grova brott såsom våld och hot ökade med 86 % mellan 1995 och 2007. (Uppsala Nya Tidning).

De två kvinnorna Solveig Hollari och Jenny Yourstone som forskar inom området vill inte spekulera i orsakerna, men konstaterar att siffrorna väcker många frågor.

Sverige är fantastiskt(3)

Datainspektionen har förbjudit övervakningskameror i skolorna. Där de har installerats har de haft en förebyggande effekt och klart minskat mobbning och skadegörelse. Filmen förstörs efter några dagar om inget särskilt händer och 99,9999 % av alla bilder kommer ingen människa att få se.

Men nu tycker datainspektionen att mobbarnas och våldsverkarnas integritet är hotad, kamrerna är avstängda och man kan återgå till oordningen.

RSS 2.0