Bokhyllan Jonny

Min hustru Margareta önskar sig denna skönhet, bokhyllan Jonny, i klassiskt jugend att smycka vårt hem med.


TBC i Gusum

Lungsoten grasserar i invandrarförläggningen i Gusums lilla brukssamhälle och allmänheten är orolig. Skall vi få detta elände i Sverige igen som plågade och förstörde livet för så många svenskar under 1900-talets första hälft.

När kossor och hundar och annat fyrfota under himlapellen skall in över den svenska riksgränsen är det viktigt med besiktning och karantän. Men folk är det tydligen inte så viktigt med. Förklara det den som kan.

Ditt tal skall vara ja, ja och nej, nej, vad därutöver . . .

Normalt räknar man med att förmågan att uppfatta ironi är relativt väl utvecklad i mellanstadiet, men man skall inte vara för säker. För en tid sedan skrev jag ett starkt skruvat inlägg på miljöministerns facebookssida, där jag med grova invektiv bl.a. fördömde de inavlade amatörjägarna i Mellansverige.

Tror ni inte att en allvarlig vuxen dam snabbt som gumman i lådan hoppade fram och skrev ett svar där hon föll mig i talet och höll med mig fullt och helt.

Jordbävning på Haiti

Först vill jag säga att jag verkligen känner med alla offer på Haiti, men jag kan inte nu, som flera gånger tidigare vid liknande katastrofer, låta bli att reflextera äver deras bostäder och byggnadsskicket i övrigt. Lera, tegel och cement med bristfällig armering är vad man ser på alla bilder.

Kunde vi nordbor på tajgan inte försöka att exportera den förnäma timringskonsten, timrade hus med laxknutar, som här varit känd sedan tidig medeltid. Sådana hus kan ingen jordbävning i världen rasera.

ÄNTLIGEN

Ett landsbygdsparti är äntligen på gång, vilket jag efterlyste i pressen och i radio redan för tjugo år sedan. För vidare information se www.landsbygdsdemokraterna.se

Positiv särbehandling

Regeringen villl äntligen avskaffa missfostret som kallas positiv särbehandling inom universitetsvärlden. Flickor skall inte längre ha förtur till teknisk utbildning och gossar inte till veterinärutbildning och ett flertal andra.

Detta är gott och väl. Är unga slynglar obegåvade och mer intresserade av fotboll, dataspel och mopeder skall de inte p.g.a. kön ha förtur och lyftas in i på högskoleutbildningar. Men i grund och botten uppkommer dessa problem genom en allt för sammanpressad betygsskala som inte blir tillräckligt utslagsgivande med för många med högsta betyg.

Men lika orimligt är det t.ex. att man har olika fysiska krav för män och kvinnor vid intagningar till polishögskolan.

Allt detta är ett axiom som även bör gälla vid rekrytering av politiker och till styrelser och ledande befattningar i offentliga och privata företag.

Ingen kvotering tack!

Lyckad vargjakt i Skåne

En eller några skickliga yrkesskyttar har på några timmar med välriktade skott lyckats skjuta 12 bestar,  100 % av vargarna i Skånes djurpark. Det är annat det än 12 000 inavlade amatörjägare i mellansverige som under flera dagar inte lyckades skjuta ner mer än 10 % av beståndet.

Men jag är lite besviken över att de lata skåningarna inte ens lyckats bygga några hundra meter varggilt stängsel. I vargbygderna skall man ju bygga hundratals mil vargsäkra gärdsgårdar.

Det är ju lite tråkigt och otur också att rymmarvargarna hann att döda lite andra djur av varierande slag, kronhjortar, får och rådjur, som ju var väl inhängnade i parken.

Öppet brev till Sveriges miljöminister

Jag här nere i mörka Småland blir mycket upprörd när jag hör hur blodtörstiga och mordlystna gubbar från Anticimex jagar och mördar värnlösa kloakråttor i Stockholms undre värld. En hetsig och urskiljningslös jakt där både såväl mamma som papparåtter saklöst och slumpvis avlivas med både gift, fällor och avskjutning, och lämnar avkomman till en säker undergång i vinterkylan, är inte försvarbar.

Detta är inte värdigt en kulturnation som Sverige och strider dessutom mot EU:s riktlinjer om god bevarandestatus. Det måste bli ett slut på denna omänskliga hetsjakt, även råttorna som är mycket intelligenta och sociala djur spelar en viktig roll i ekosystemet. Om en viss decimering av stammen ändå måste ske, skall det vara under starkt kontrollerade former, och så att endast svaga och genetiskt deffekta individer tas bort. Detta får inte utövas av inavlade och kanske berusade lustmördare från Anticimex eller liknande företag i massmördandets tjänst. I så fall skall det ske sakta och värdigt, helst av politiker och under strikt vetenskaplig kontroll.

Ännu en gång har jag räddat Sverige

Idag har Vattenfall fått köra igång reservkraftverken i Stenungsund för att rädda elbalansen i Sverige. De två kondenskraftverken,  block 1 och 2 som legat i malpåse, är från 1960- och -70-talet, och om man inte konserverat dem med min korrossionsinhibitor Elementin, så hade de varit upprostade för länge sedan.

Jag hoppas att Vattenfall tar tillbaka sitt beslut att lägga ner sina verk i Stenungsund och Marviken, dels för att vi skall ha el i tråden och inte frysa och för att jag skall få sälja mitt rostskyddsmedel. Kärnkraften står ju för det mesta (=mesta tiden) och är inget att lita på.

Gud, hör min bön!

Först vill jag tacka Dig Herre för att jag så mirakulöst överlevt svininfluensans hemsökelse i landet, trots att jag ej låtit vaccinera mig.

Sedan vill jag vara lite ofin och be Dig om ett par saker. Vi börjar att få lite kallt nu i vår inte helt vinterbonade boning, och veden sjunker oroande snabbt i vedboden, vattnet till djuren vill frysa och traktorerna startar inte. Är det för mycket begärt om vi kunde få ut lite förskott av den där växhuseffekten, ett par grader högre åtminstone vore bra, och jag tackar nu redan på förhand.

Om Du så också kunde ta bort lite snö vore det bra. Det är ju visserligen vackert ute, men markernas fyrfota djur svälter och trädtopparna knäcks och blir yngelplatser för allehanda otäcka småkryp, och det är inte bra för min plånbok.

Hetsjakt på vargjägare

Vargdebatten håller på att bryta sönder Sverige i två delar, och att uppfatta landet som en enhetlig nationalstat med grundläggande gemensamma värderingar, där vargarna utgör en del, känns allt mer främmande. En styckning av Gustav Vasas missfoster är kanske det enda rimliga.

MUF:s ordf Niclas Wykmans och andra Stockholmares vurm för gråtass som tidigare varit utrotat från södra Sverige sedan 1860 är obegriplig, kanske en dröm om ett sedan länge förlorat paradis. Har de inget fungerande känsloliv, ingen empati, varken med glesbygdens människor som skall dela revir med vargen, eller alla tusentals stackars bytesdjur som harar och rådjur, vilka blir rivna och slitna i delar och delvis uppätna medan de fortfarande är vid medvetande. Ingen smärtfri och etisk avlivning där inte.

Vargjakten har gått snabbt och smärtfritt tack vare många jägare som tagit sitt ansvar och lämnat sänghalmen i tidiga ottan i mellandagarna, men hela vargkvoten i stort sett skjuten efter en dag visar att vargstammen tydligen är mycket större än vargräknarna gjort gällande, eller så har ulven helt tappat skyggheten för de tvåbenta. Hur som helst måste avskjutningen således höjas betydligt till nästa år, om man nu skall vänta så länge med att få en balanserad vargstam.

Det bidde inte en tumme men en cykel

Nu kan det avslöjas. Det skall inte bli vindkraftsturbiner som skall ersätta biltillverkningen i Trollhättan, utan tillverkning av kvalitétscyklar som har tagits fram av de duktiga SAAB-ingenjörerna och som kommer att slå världen med häpnad. Vi är stolta att som första rikstäckande media kunna visa en bild på en prototyp, som är näst intill färdigutvecklad med undantag av väl fungerande aeurodynamiska pedaler i titan.RSS 2.0