Åsiktspoliser

En stor minoritet av LO:s medlemmar röstade fel i riksdagsvalet visar en undersökning som förbundet beställt. De "har begått en synd av grövre art än den som dröper män", dvs. de har röstat på så obskyra partier som folkpartiet och moderaterna, ja t.o.m. sverigedemokraterna.

Detta skall utöver större ekonomiskt stöd avhjälpas till nästa val med folkupplysning, åsiktspoliser och mobbning på arbetsplatserna om så behövs.


Prinsessan i drängkammarn

Inget är så känsligt som när journalister blir granskade.

Produktionsbolaget Strix, där Robert Aschberg är VD, har på uppdrag av Sveriges Television som en del i ett kommande "humorprogram" Ballar av stål, intervjuat statsminister Reinfeldt med en falsk och vattensprutande mikrofon med SVT:s logga.

Verkställande direktören Ashberg tar illa vid sig av kritiken och spelar den sårade oskulden eller Prinsessan på ärten, men med ett högröstat språkbruk som passar bättre i drängkammarn.

Klärvoajans i försvarsutskottet

Majoriteten i försvarsutskottet är synska och vet att Sveriges säkerhet inte kommer att hotas av främmande makt de närmaste tio åren.

Samma gudagåva hade politikerna på 1920-talet, som då avrustade och garanterade fotfolket "aldrig mera krig".

Ertappad med fingrarna i syltburken

För ett par dagar sedan ertappade jag en inbrottstjuv med stulen bil vid ett skogstorp just när han satt kofoten i stugdörren. Hans avsikt var att inför långhelgen komplettera sitt spritförråd, vilket förvarades i bilens baksäte och förövrigt redan var välsorterat efter redan utfört värv.

Eftersom jag så olämpligt dök upp oinbjuden blev det ingen supplering denna gång, och istället uppsökte han skogen där han tryckte tills det lugnat ner sig. Min avsikt var att ta ur startnyckeln, men pga. av dåligt handlag lyckades det mig ej, och mannen kunde så småningom återvända till hemmets trygga härd tomhänt och med blotta förskräckelsen.

Som plåster på såren skulle jag dock vilja meddela tjuven att torparfar var IOGT:are och han hade därför ändå kammat noll.

Också ett äventyr

Livet är inte bara arbete utan även lite glädje och poesi ibland. Lördag kväll till söndag middag har därför ett litet tappert gäng vattenägare i Vindommen varit till Risebo fiskeeldorado i Dalhem för att avhålla årstämma och idka socialt vildmarksliv.

Efter förhandlingar och en god måltid skulle jag och några herrar bada bastu. Damerna däremot valde att avvika för egna aktiviteter, eller var de kanske bättre informerade om sakernas tillstånd än vi karlar. Bastun var nämligen vid vår embarkering endast fisljummen och den blev inte varmare av allt spring i dörren för att om möjligt hitta elknappen. Men med en liten kofta kunde man hjälpligt hålla värmen.

Framåt natten kom vi iallafall i säng och jag sov åtminstone bra, högt där uppe i våningssängen. Jag vaknade tidigt på morgonkvisten och var nyfiken på hur långt morgonen hade randats i halvskummet. Jag viskade och frågade min hustru Maggan på nedre botten vad klockan kunde vara. Men jag blev mer än förvånad när hon svarade bortifrån den andra dubbeldäckaren där även en ungherre slafade. Det visade sig finnas en Maggan till i sällskapet och jag kunde lugnt somna om igen. Men snart vaknade jag igen och behövde uppsöka ett visst ställe. Problemen blev snart akuta och jag försökte komma ner med fötterna på jorden igen. "Vig och smidig som ett kassaskåp" som ungherren senare så okänsligt uttryckte sig. Tråkigt nog för min hustru fick jag översängen med mig och hon fick sängen över sig och snart var hela huset vaket.

Lugnt blev det däremot på förmidddagen när vi skulle fiska regnbåge och öring i sjöarna, men vi behöver alla också stunder för återhämtning och kontemplation

Lekstuga både här och där


Svenska gymnasieelever är till 90 % okunniga om Gulag och 50 % vet inte att Berlin och Warszawa är huvudstäder i länder vid Östersjön!  Allt enligt en färsk undersökning.

Zimbawes miljöminister har av FN utsetts att leda en kommitté för en hållbar ekonomisk utveckling. Han sitter i regeringen för ett land med en inflation på 2200 %, ett jordbruk som ligger för fäfot och en hunsad befolkning som hungrar.

Sanslöst av Hillevi

Ordföranden i Republikanska föreningen, riksdagskvinnan Hillevi Lars(s)on tycker att det är "sanslöst av kungen" att begära löneförhöjning (apanage) då han äger en privat förmögenhet på flera hundra miljoner.

Hon vill tydligen kasta grundsatsen om lika lön för lika arbete över bord, och istället knäsätta en ny generell princip om individuell lönsesättning, där lön istället skall utgå efter privata förhållanden, förmögenhet, försörjningsbörda mm.,  eller egentligen efter den av Karl Marx myntade frasen:  Av var och en efter förmåga och åt var och en efter behov.

Grattis Göran

Det var roligt att höra att Göran Persson har fått ett anständigt och hederligt jobb och  följer i Carl Bildts fotspår och blir PR konsult. Som skogsbrukare på Torp kan han naturligtvis inte försörja sig utan behöver extraknäcka som de flesta tungt skuldsatta hemmansägarna i hans situation. Statsministerlönen är minsan inte så fet och ett rikt gifte är inget säkert hypotek.

Att visa de sina som bespottat honom att han som senior ännu är eftertraktad på arbetsmarknaden känns säkert inte heller helt fel.


Även kvinnor kan

En dam skall pissa offentligt stående som en hel karl på teatern i Umeå. Det är bra att hon går före med gott exempel och visar att även kvinnor kan.  Att sitta och urinera och gnida sig mot ringen är en styggelse, både osnotligt och ohygieniskt!

När folket röstat fel

Det har varit val i Frankrike och den nye presidenten Nicolas Sarkozy är inte populär bland alla i Paris förstäder efter att han hotat  att kastas ut dem på arbetsmarknaden.

Det kan vara jobbigt med demokrati när folket röstar fel. För att lätta på frustrationen kan man knyta näven i byxfickan eller tända eld på några bilar. Det brukar lindra.

Dask i rumpan

En kommunalanställd i det glada Hudiksvall har dömts för ringa misshandel sedan han slagit en 11-åring i rumpan när pojken kastat snöboll. En gäng pojkar attackerade mannens motorfordon med följden att vindrutan gick  i krasch. Pojkarna slutade inte trots att mannen sade till dem.

Vad gossarna fick av sina föräldrar när de kom hem efter sina bravader förtäljer inte historien, kanske glass eller godisstrut?

Den ryska björnen har vaknat

Den ryska björnen har vaknat hungrig ur sitt vinteride.  Lilla Estland skulle vara en munsbit för Putins Ryssland om de inte varit förutseende och blivit NATO medlem. Sverige däremot har varken försvar eller NATO medlemskap att luta sig emot och får väl ta skeden i vacker hand framöver.  Skönt iallafall att varken ha el- eller gasledning från den stora grannen i öster, som behöver stängas ner vid lämpliga tillfällen p.g.a. "underhållsarbeten".

Estland har som suverän stat självklart rätt att bestämma över monument och minnesmärken på offentliga platser. Att dagligen bli påmind om en halvsekellång förudmjukande ockupation kan inte vara avundsvärt.
 
Om andra värdskriget hade tagit en annan vändning hade vi nu kanske haft en miljon fullblodsgermaner här i landet och en smaklös monumental staty efter Albert Speers förlagor  i Kungsträdgården, som duvorna kunnat skita på istället för Karl XII..

RSS 2.0