Storviltjakt i Uknadalen

I helgen har den största händelsen sedan greve Adolf Stackelbergs väckelsemöten under sent 1800-tal tilldragit sig i Uknadalen. Det handlar om storviltjakt med 70 jägare,  20 blodtörstiga hundar, 20 såtar, 200 utmärkta pass, ålderdomliga ritualer, mycket glögg och ärtsoppa och 17 nedlagda vildsvin.

Jakten blev således en stor framgång, inte minst en stor personlig triumf för mig personligen som med ett välriktat skott på 8 meters håll avlivade den frustande galten med fara för eget liv och egendom.

Eftersom det för mig och ytterligare några storviltjägare var det första svinet som föll för våra kulor, skulle vi vid dagens slut genomgå den oundvikliga invigningsriten enligt centraleuropeisk plägsed. Med upphöjd ändalykt och med händerna på grisen samt inramad av granris och flammande eldar fick jag med stor tålighet utstå tre hårda piskrapp av greve  Wolter Louis Stackelberg. Det första för S:t Hubertus, det andra för kvinnan där hemma som håller maten varm och det tredje rappet för Gud fader själv. Se gärna en vacker och dekorativ bild från ritualen på min hemsida under fliken AKTUELLT.

Jakten går vidare idag på nya jungfruliga jaktmarker, men jag måste tyvärr avböja deltagande då jag idag istället måste uppdatera min blogg. Resultatet från dagens jakt emottages därför tacksamt på denna sida.


Tillägg den 2/12
Jag har nu fått mig rapporterat att dag 2 utvecklade sig inte lika lyckosamt, det blev 0 fällda grisar. Det kan bero på två saker. Dels var ju inte jag deltagande och dels avblåstes jakten redan kl. 11.00 f.m., för det hade kommit in riktigt stora hornbärande djur i dreven istället.

Sverige är fantastiskt (5)/Den morgonpigge pyromanen

Sverige har under många år hemsökts av en morgonpigg pyroman som tänder och bränner ner med samma goda humör. Man tror sig veta vem det är, och mannen i fråga har blivit både slutgiltigt dömd och även frikänd i hovrätten tidigare, vilket är en gammal fin plägsed i vårt kära fosterland. Han har nischat sig och bränner företrädesvis kulturminnen av stort allmänintresse och är misstänkt för tex Nils Hogerssongården, Zorngården, Ösjöfors handpappersbruk, Pelarne kyrka och Emils snickarboa utanför Vimmerby. Hovrätten fastslog bl.a. att hans fotspår fanns i  den nedbrända Västra Vämmenhögs kyrka, men frikändes med motivering att hans skor kan ha varit där på egen hand!

Nu menar några besserwissrar att det är väl bara att sätt karln under bevakning några veckor så sitter han sedan fast i nätet och sprattlar. Men då glömmer de att han företrädesvis arbetar under obekväm arbetstid och bevakning kan då självklart inte komma ifråga, speciellt inte under vinterhalvåret när det är både kallt och mörkt tidigt om mornarna. Några poliser har för övrigt försökt att bevaka honom på nära håll, och de kom så nära så att han cyklade omkull och polisen ifråga blev förstås åtalad.


Nordiskt samarbete på norska

Begreppet Nordiskt militärt samarbete har knappast hunnit uttalas när norrbaggarna nu sätter punkt för det genom att nobba JAS Gripen. Det svenska planet har hängts ut och på alla områden stämplats som undermåligt och blivit utklassat av den amerikanska konkurrenten som hittills endast existerar på ritbordet.

Om det är riktigt att det svenska planet är odugligt, så skall vi i Sverige givitvis skrota dem och köpa bättre till vårt försvar. Finns det andra orsaker till beslutet så kan vi väl titta på den norska oljan och deras odlade laxar. Ingen av dessa produkter uppfyller rimliga objektiva krav på pris och låg miljöbelastning.

Man skall nog inte ha för nära och intima relationer till Nato och norrbaggarna, det hörs ju nästan på namnet (baggar=fårballar).

En lyckans dag

Vi har varit uppe i Sala och jag har pussat på barnbarnet och fått en aggressiv influensa, annars är det toppen!

Jag läste i tidningen att brukarna (=åldringarna ) i Halmstad fick ligga nerbäddade dygnet runt, medan personalen tittade på TV. Men det berodde inte på att personalen var illasinnad eller ointresserad utan på att TV-programmen är så förjordat bra. När man läser sådant blir man glad!

Ikväll har jag fått ett e-mail från mrs Rita Graham i Nederländerna. Hon hade glädjen att meddela att jag vunnit 1.500.000 EURO på ett lotteri för att jag använde Microsofts World, och då blir man ju glad och lycklig.

Hon ville bara ha mitt bankkontonummer och några andra uppgifter, och det har hon redan fått. Och då blev hon nog glad!

Äntligen en svart president och statsminister

Det är väl bäst att skriva några rader om valet i USA, så man inte blir ansedd som man vore tappad bakom en vagn. Men jag tycker det är svårare att analysera valutgångens konsekvenser än dess orsaker.

Obama är utan tvekan än begåvad man och en talare av guds nåde. Han har elegant serverat vaga löften och luftiga pastejer på löpande band.

Han är förvisso småfolkets man, men även etablissemangets kanditad. I huvudstaden Washington fick han 93 % av rösterna, vilket automatiskt gör mig mycket skeptisk.

Hans största tillgång skulle annars, enligt Mona Sahlin och Carl Bildt och andra rasistser, vara att han är svart. Att Obama är färgad, om man nu skall dela upp folk efter hudfärg, må så vara, men att han med en vit mor skulle vara svart har jag som inbiten släktforskare svårt att förstå. Det är väl inte bara blodslinjen på fädernet som räknas. Om så vore fallet har vi ju i Sverige en svart statsminister. Reinfeldts farfars farfar var ju den resande cirkusdirektören John Hood, som var mulatt på fädernet. 

En mardröm

I natt hade jag en så otäck mardröm. Jag drömde att tre flickor ur pastor Greens armé med hårknut och klädda i säck och aska gjorde ett TV-program där de skulle skildra Sverige av i dag. De vaktade på guds ord och sin moral till den grad att de vägrade att hälsa på och att ta bögar och flator, ogudaktiga hundturkar och andra barbarer i hand.

Det var riktigt skrämmande och jag vaknade kallsvettig från min mardröm på fuktiga lakan. Jag kanske sysslar för mycket med stridslystna biskopar, oheliga helgon och falska klerker i den mörka vidskepliga medeltiden just nu?

Sverige är fantastiskt(4)

Datainspektionen är som vanligt på allerten. Nu senast har man slagit ner på att polisen har samlat på sig för många fingeravtryck vilket kan hota integriteten . Hälften ca 100 000 skall kastas. Istället får man ta nya om och när det blir aktuellt och sökningar försvåras självklart avsevärt.

Polisen får mer innearbeten, vilket kan vara skönt och mysigt när nordan friskar i och det är snöglop. Busarna är också nöjda och kan fortsätta att arbeta ostört.

RSS 2.0