Utökat sortiment

Idag var jag på det statliga Apoteket för att köpa flugmedel till min rörelsehindrade avelstjur, men de hade inget i den sorten att erbjuda. De gjorde istället reklam för sitt utökade sortiment från den 1/7, dvs sexleksaker. I rent studiesyfte tog jag mig en titt på utbudet och fann snart att man ensidigt vände sig till kvinnor med allehanda färgglada och söta leksaker.
 
För oss män hittade jag inget förutom sexiga hålfotsinlägg och Försvarets hudsalva.

Kanske något för Jämo att ta en titt på?

Kulturnation på dekis

Riksantikvarieämbetet meddelar att man pga. medelbrist inte förmår underhålla gamla kulturhistoriska byggnader och lämningar. Hus blir med andra ord till ruiner och ruiner till grus.

Det är uppseendeväckande med tanke på att det bara handlar om fickpengar i jämförelse med gigantiska kostnader på andra områden,  heliga kor som inte får beräknas till varken vikt eller kostnad.

H A A - festival

Om lördag är det rockkonsert vid vårt rå- och rörshemman Bönemåla på anda sidan sjön. Den drar igång kl 16.00 och håller på framåt natten. Det blir nog knöktjockt med folk som vill ut ur garderoben och ut i gröngräset, så det gäller att vara i tid om man skall få stjärterum.

Jag sponsrar denna H A A -festival /hetro, asexuella, allätare/ med brandsläckare och lite annan rekvisita efter behov och belägenhet, så därför gör jag även lite reklam här och nu.

Vinterkräksjuka

Jag orkar knappast skriva något på bloggen i värmen och enligt statistiken är det visst inte många som orkar läsa heller för den delen.

Idag har jag legat i och vid sjön. Ibland har jag uppsökt fasta land för att inte få simhud mellan tårna och då företrädesvis uppsökt skuggan med tidning i handen. Jag har läst i Pravda att man har vinterkräksjuka nere i Trelleborg, och jag kommer då osökt att tänka på den där historien om torparungen som dog i Nagelspräcken midsommarafton.

I övrigt är att rapportera att Sveriges Radio idag har varit och gjort ett reportage om våra rara bevingade små vänner här på våra fina kulturmarker. Det återstår att se och höra vad de kan göra av det, lokalradio,  naturrutan eller snyftreportage?

Hela havet stormar i fruntimmersveckan

Sex folkpartistiska fruntimmer har drabbats, inte av sommarsjuka, men väl av ångersjuka. FRA-lagen skall rivas upp skriver den ångerfulla och oportunistiska sextetten, som inte visste vad de röstade på för en vecka sedan.

FRA är försvarets radioanstalt, men avlyssning skall nu enligt damerna bara få ske när brottsmisstanke föreligger. Ryssarna kan inte annat än skratta, men statsministern kan nog hålla sig för skratt med en krisunge  i knät så här i fruntimmersveckan.


Nu är det sommar

Nu är det sommar, ty idag har jag äntligen med lite assistans sjösatt den stora båten med en ny fyrtaktare påhängd där bak. Det har varit många funderingar fram och åter, skulle jag låta Gunnar, att med konstgjord andning försöka få liv i det gamla kadavret igen. Nej, den motorn har nog legat på botten för många gånger och så är det en miljövidrig tvåtaktare.

Nej, men tvåtaktare är tillförlitliga, outslitliga och kräver endast bristfälligt underhåll har jag också fått höra. Alltså en motor för mig. Dessutom är de nya fyrtaktarna alldeles för tunga och tål inte att ligga på varken rygg eller på sjöbotten.

Ett tag var nya åror det mest tilltalande alternativet, men så svängde det igen. Det blev en stor tung, dyr och miljövänlig fyrtaktare som skall skötas som ett lindebarn.

Men nu ser den gamla ranka och murkna katamaranen jäkligt skabbig ut!

Tryserumsdagen

Idag har jag varit och hållit föredrag på Tryserumsdagen. Jag har fått förbereda mig ett par dagar och ämnet var att i stora drag berätta om Tryserums kyrka, dess inre liv och märkliga eller märkvärdiga präster från 1100-talet fram till 1920. Jag hade en timme till mitt förfogande och tänkte att det är nu bäst att brodera ut och skarva och försöka fylla ut tiden. Klockan gick dock fortare än beräknat  och redan vid pass 1750 var min tid ute.

Det får bli en föredragning till vid ett annat tillfälle. Jag arbetar ideellt så det får gå på samma arvode

Sveriges mest begåvade bonde

För att synas eller höras i det omfattande mediabruset gäller det att sticka ut. Land lantbruk har länkar till bondebloggar, och en man med gott självförtroende och glimten i ögat samt ett bifogat mycket suddigt foto, kallar sin blogg för Sveriges snyggaste bonde.

Min blogg med namnet Anders Bockgård är ju inte särskilt aptitretande så jag funderar på att döpa om den. Jag har fastnat för tre förslag. Antingen Sveriges mest begåvade bonde, eller Sveriges sannolikt mest begåvade bonde, eller Sveriges troligen mest begåvade bonde.

Jag tror att jag bestämmer mig för det förstnämnda förslaget!

Mona moonar

Mona Sahlin gillar med rätta inte Nationaldemokraterna för att de mobbar vissa grupper av människor. För att visa sin missaktning mobbar hon nu denna lilla fraktion i samband med politikerveckan på Almedalen genom att visa dem ändalykten.

Det blir nog aldrig någon ordning i världen förrän vuxna människor av alla sorter lär sig respektera varandra.

Halvtid

Det är nu halvtid på årets populära bloggtävling: att gissa hur många gånger vi får elavbrott här på gården med EON som nätägare.

En optimist från 08-området som vill vara anonym har mailat och gissar på två gånger. En annan som kallar sig för Gudrun och har sina bopålar nedslagna i Ljungbytrakten ligger högst och gissar på 86 gånger. Själv gissade jag som ni minns på 42 gånger.

Så här långt har de varit tomt i tåtarna vid 11 tillfällen och jag hoppas nu på mycket åska och en blåsig höst, så att jag själv tar hem priset. En sparad krona är lika god som en intjänad. Dessutom är avbrottsersättningarna välkomna pengar när man har fem abonnemang.

OBS!   DENNA BLOGG ÄR EJ SPONSRAD AV EON

Kvinnor och män

Kvinnor och män är olika i huvudet visar forskare vid Uppsala universitet och University of Chicago m.fl. lärdomsanstaltser i en studie som publiceras i facktidskriften PLos Genetics. Både hos människor och makakapor uppvisas påtagliga könsskillnader i aktiviteten hos flera hundra olika gener i hjärnbarken.

Till samma resultat har jag kommit utan längre akademiska studier. Jag har bara gjort en liten jämförande slumpvis studie av kvinnliga och manliga bloggsidor. Därvid har jag kunnat verifiera den numera bortglömda fördomen att män kommer från Mars ocj kvinnor från Venus eller möjligen från Pluto.

Birgittas hämnd

För att fullborda paletten av miljöbilder till min bok har jag äntligen besökt ruinen efter heliga Birgittas Ulvåsa, där hon levde i köttet som nygift 13-åring och fram till makens död ett antal barnsbörder senare.

Jag skildrar henne inte helt rakt igenom i positiva ordalag, men himladrottningen har redan tagit ut sin hämnd. Någonstans i gröngräset eller bland ruinens stenar tappade jag bort mina dyra  glasögon och på hemvägen blev det punktering 200 meter ut på motorvägen. Fastän moloken och halvblind lyckades jag mot alla odds byta hjul och samtidigt överleva trafiken.

Herren hjälper de sina!

Det är farligt att leka Gud

Den 1 juli


De flesta bedömare tror att riksbankens direktion om torsdag kommer att höja styrräntan med 25 punkter till 4.50 procent för att bekämpa inflationen.

Att inflationen till absolut största delen beror på omvärldsfaktorer, som höjda olje- och råvaropriser samt höga livsmedelspiser pga. dåliga skördar och hög internationell efterfrågan bryr man sig inte om.

Jag vill se den riksbank som med höjd ränta kan höja oljetillförseln samt skapa bättre växtväder och färre naturkatastrofer.

Det är farligt att leka Gud!


TILLÄGG DEN 4 JULI

Nu är det fullbordat. Riksbaken trotsade min varning och höjde räntan. Kapitalkostnaderna ökar i hela samhället och hjälper till att höja inflationen. Det avhjälper Riksbaken inom några månader med att höja räntan!


RSS 2.0