Kennelklubben på krigsstigen

Styrelsen för Kennelklubben protetesterar å det skarpaste i en skrivelse till Grönköpings Enahanda och den svenska regringen, för att deras fyrbenta vänner på ett kränkande och oförskylt sätt sammanblandats och nämnts i samband med vidskepelse samt patriarkal och auktoritär inskränkthet.

Vi förordar självklart också yttrandefrihet, men till en viss gräns och var den skall gå bestämmer vi, säger de vidare i en kommentar.

Gåtans lösning

Debatten om de miljöfarliga pruttande fyrfotadjuren fortsätter och jag som har gossesinnet kvar hakar på.

I går natt när det var åska fick jag i min halvdvala en uppenbarelse, som kom över mig lika klart som solens strålar, eller som en milt strilande regn efter en plågande torka.

De gigantiska dinosaurierna, dessa foderfabriker och tillika gasverk, som plötsligt försvann från jordens yta  för 65 miljoner år sedan gjorde inte det på grund av kollision med en främmande himlakropp eller kontinentförskjutning, som man har gissat. Nej till slut var luften så mättad med väderspänning eller gas, att ett åsknedslag, PANG!, och allt var över och finito!

26-4

Efter att de sista 24 timmarna avlusat min kära hustru på 6 fästingar har jag den smärtsamma plikten att för eder alla meddela att ställningen i vår inbördes ädla tävlan är 26-4.

Jag har de senaste månaderna inte blivit besatt av det minsta kryp trots att jag gjort biotopförbättringar genom röjning av kroppsbehåring samt avhållit mig från onaturlig vatten- och deodarantbegjutning.
 
Däremot har jag åter fått herpes i mungipan, men det båtar till föga.

Otaliga som stjärnorna på himlapällen

Vänstern ungdomsförbund har arbetat i två år för att om möjligt komma till klarhet i hur stora kadrar som finns i deras medlemsregister. (SR)

Detta arbete har ännu icke krönts med framgång, vilket kan bero på att medlemmarna äro otaliga som stjärnorna i himlen, eller att arbetets söner och döttrar icke hava arbetat i sitt anletes svett.

Allt är till salu

I det anonyma och råa kapitalistiska samhället är allt till salu. Sålunda står amerikanska Nasdaqbörsen eller Dubais diktator shejk Mohammed etc. i begrepp att köpa Stockholmsbörsen. Att de är spekulanter är inget att säga om, där är de i sin fulla rätt. Men att det finns svenska säljare är mer uppseendeväckande.  Vissa institutioner tycker man nog, om man fick drömma, att det kan vara viktigt att behärska på nationell nivå.Vinnare och förlorare

I Australien skall man ta i med hårdhandskarna med urbefolkningen aboriginerna, som gavs medborgliga rättigheter så sent som 1967, och som nu anses som sextokiga och bidragsberoende lättingar. (SR)

Massiva och obegränsade invandringar ger alltid vinnare och förlorare. Fråga aboriginerna i Australien, maorierna i Nya Zeeland, indianerna i Amerika och samerna i Skandinavien vilken grupp de anser sig tillhöra.

Smakdomare

Man blir mer och mer imponerad av politikernas breda kompetensområde. Senast i raden är det en ung Emma, tillika stridbar amazone och radikalfeminist, som på SSU:s kongress stängde ner komikern Peter Wahlbeck för att han enligt henne och kanske fler medsystrar "inte var rolig".

Må så vara att inte alla inom nöjesbranschen alla dagar är på topp, men att tysta en inbjuden komiker för att han framför i sammanhanget inte fullt ut sanktionerade åsikter (?) ger en otäck smak  av 1930-40-tal, när Berlin försökte styra utbudet på den svenska estraden.

Ordens magi

Idag har jag ätit chokladbollar hos min älskvärde granne Gunnar. Det var gott-gott och gav mersmak, och jag blev både nyfiken och lite sugen på  broderfolkspinnar och agronomkakor också.

Inget för mensa international

Byggherrar och stadsplanerare som i England har behagat att förlägga ett forskningsinstitut för extremt smittsamma husdjurssjukdomar mitt i den agrara spenaten är väl inga Einstein precis.

Djävulen kommer med kvarlåtenskapen

Herren kommer med döden och djävulen med arvingarna. Tvisterna om begravningar har ökat lavinartat (TT). Anhöriga träter om var och hur begravningen skall se ut och det är ofta ett kattrakande om askan, till följd av den moderna familjestrukturen.

Mitt förslag är att den avlidne delas upp i lotter som övrig kvarlåtenskap. Vid urnbegravning bör det lätt kunna ske. Vid jordbegravning kan det innebära vissa praktiska och etiska problem!

Sommen medsols

I helgen var jag tvungen att lufta MG:n som började att sota igen då den fått för lite motion denna regnsommar. 40 mil i den fagra Sommenbygden och någorlunda väder samt många minnesbilder som skall komma till nytta framöver blev dagens resultat.

Förena nytta med nöje var alltså dagens tema. Atmosfären vid de gamla sätesgårdarna vid vikar och uddar skall ge rätt inspiration till nästa bok, som för omväxling skall bli skönlitterär med en lagom blandning av sanning och saga.
Huvudperson är Sveriges genom tiderna största entreprenör och företagare. Namnet avslöjas framöver på denna sida.

Bockgårds blogg först och bäst, om sanningen skall fram!

Fri fart mot Orwells 1984

Det som tidigare bara varit en våt dröm för fogdar, fiskaler och övervakare kan snart bli verklighet. Med ett tätt nät av sammankopplade trafikkameror skall man följa och analysera trafikanternas görande och låtande. En syndare är en blådåre som kanske har kört för fort mellan Gamleby och Nyby. En annan misstänkt är en ung kvinna med mustasch som har stannat och tagit upp en  liftare utanför Mjölby och en tredje potentiell förbrytare är en nödig gubbstrutt som har stannat och pissat i ett vattenskyddsområde.

Inför vår Herre är vi alla lika

Jag har försonats med min sexuella läggning och min mamma säger att hon tycker lika mycket om mig fastän jag av födsel och ohämmad ovana är hetro.

Men de där homo verkar ha så himla kul med sin glamour och  sina festivaler och de uppträder så stolta och frimodiga. Men jag tycker tots allt att vi alla är lika och främst bara människor som inför vår Herre är lika mycket värda,  oberoende av sexuell läggning. Därför är det lite tråkigt när en del fokuserar på olikheter istället för att betona det som förenar.

Jag tog mig själv

Jag tog mig själv på orden och letade med lite möda fam de gamla dammig orienteringsskorna. De passade hjälpligt,  men dubbarna visade sig ge tryckskador på trampdynorna.

Det bar ut över stock och sten i den lilla träningstävlingen i ultrarapid, men till min egen stora häpnad visade jag konkurrenterna skosulorna.

Huruvida och i vilken omfattning aktiviteten positivt påverkar mitt välbefinnande i olika avseenden är dock för tidigt att i skrivande stund ha någon bestämd uppfattning. Jag återkommer måhända i ämnet.

När okunnigheten firar triumfer

En idéhistoriker Lena Eskilsson vid Umeå universitet svarade i radio på en fråga om hon trodde att 1500-tals människan fick depressioner vid, som i år, extremt regniga och solfattiga somrar. Nej det trodde hon inte!

Nja en liten depression är kanske inte rätta ordet. Då levde ca 95 % av befolkning direkt av vad jorden gav och jordbruket var då extremt väderberoende. Dåligt dränerade åkrar, dåliga och känsliga sorter samt vinterfoder till djuren som torkkonserverades var en realitet att förhålla sig till.

Missväxt innebar oundvikligt katastrof för familjen, hunger, sjukdomar och en decimerad barnaskara.

RSS 2.0