Climategate-affären

Köpenhamnsmötet står för dörren och nervositeten stegras i båda lägren, både hos dem som tror på ett varmt Gehenna och en snar undergång, och hos dem som ser viftandet med CO2 hotet som ett försök till världsherravälde.

Även vi som är fåkunniga och inte är det minsta idrottsintresseade vet nu vad "hockeyklubban" i Manns diagram är och att den är manipulerad för att få det resultat man önskat. Men vad som i övrigt är sant och vad som är falskt vete katten. Jag vet i alla fall att det var grönt och varmt och skönt på Grönland under tidig medeltid och att Antarktis nu växer till och att det inte blivit varmare på klotet de sista tio åren.

Jag tror också att vi obevekligen går mot en ny istid på lång sikt, och jag skulle vara långt mer orolig om vi på kort och medellång sikt även går mot kallare tider, riktigt orolig.

Jag tror inte att vi skall drabbas av hybris och överskatta människans förmåga att påverka i det stora. Därmed inte sagt att vi inte skall spara på våra fosila bränsletillgångar och alla andra ändliga resurser. Och därmed inte heller sagt att vi inte i många fall skall satsa på närproducerat för att slippa långa energikrävande och miljöpåverkande transporter.

Kommentarer
Postat av: Ahrvid Engholm

Intressant, så där lagom neutralt inlägg om Climategate. Den klimatforskarskandalen är dock betydligt allvarligare och mer omfattande än svenska medier plägar rapportera. Där hör man mest om "några olyckliga formuleringar i ett par mail". Men det handlar om 100-tals oegentligheter i tusentals dokument, alla typer av manipulation, fusk, mörkande, t o m datorprogram för klimatmodellering som riggats för att ge konstlad "uppvärmning". Bra siter för info:

www.theclimatescam.se

www.wattsupwithtthat.com

climataudit.wordpress.com

www.climategate.com



--Ahrvid

2009-12-09 @ 23:57:28
URL: http://www.skriva.bravewriting.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0