När orden devalveras

SVT har av 21 st nominerade kandidater låtit lyssnarna utkora sju stycken svenska underverk. När resultatet nu står klart visar det sig att alla sju står att finna i Götaland och därav tre stycken i Skåne, vilket knappast återspeglar en objektiv sanning utan snarare skåningarnas provinsiella kynne.

Som överlägsen segrare står Göta Kanal, vilket får anses som rättvist. Övriga "underverk" är Lunds domkyrka och moskén i Malmö från 1983, vilket i snäv bemärkelse får anses som både rättvist och lagom politiskt korrekt.

Man letar förgäves efter t.ex. den gigantiska forntida Torsburgen på Gotland, Karlsborgs unika centralförsvarsfästning, ett av de största byggnadsverken i Europa,  samt något byggnadsminne i barock med enskild byggherre från den svenska stormaktstiden, som t.ex. Skoklosters slott med sina världsunika samlingar.

Det är barockt!

Kommentarer
Postat av: Fam. Norin Bockgård

Tjallåj!
Ville bara meddela att undertecknade så sent som i förrgår var och bevistade jättefästningen vid Vätterns strand. Hann också under samma bilrutt med att spana in Olshammarsgården och även beskåda en och annan röd näckros i Fagertärn.

2007-06-29 @ 19:14:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0