Skrothälare

I ett tidigare inlägg här på bloggen tog jag upp metallstölder. Problemet har ju inte blivit mindre sedan dess utan växer i paritet med hur metallpriserna skjuter i höjden på metallbörsen.

Utan skrothandlare eller snarare skrothälare vore det en tämligen döfödd verksamhet för de kriminella som sliter för brödfödan ute på fältet i ur och skur. Kanske dags att införa någon sorts auktorisation för skrothandlare och ta en titt i polisregistret innan de får starta upp. Detta gäller ju redan för mattanter och lokalvårdare innan de får ta jobb på dagis och skolor.

Att begära mer av polisen är kanske övermaga. De har ju fullt upp med övervaka svensson i trafiken och dessutom arbetar skrottjuvarna inte sällan på obekväm arbetstid.

Kommentarer
Postat av: Arne

Ja man undrar hur den skrothandlare är funtad som i "god tro" köper en rulle splitterny kopparkabel... Känns inte som om det vore någon omöjlighet att övervaka den branschen lite bättre. Det handlar också om tunga och skrymmande varor som är svåra att hantera, det är inte som några gram knark som går att gömma både här och där...

2008-04-28 @ 21:02:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0