Sjukt mycket på en vecka

Mitt I centrum av det gamla romerska imperiet är det lätt att hänföras och glömma tid och rum. Men man hinner mycket om man går upp tidigt och är effektiv. Efter den visdomsregeln har vi levt i Italien, men även varit trötta på kvällen och aldrig kommit i säng efter kl. 20.00. Lite torftigt nattliv får vi tillskriva  ålder och influensa. Hade jag inte varit utrustad med allmänt erkänd stor  tålighet och hög smärttröskel så hade det säkert blivit fråga om ambulansflyg hem.

Medan det var tio grader varmt hemma i Svedala så var det nollgradigt i Rom och t.o.m. nere i Sorrento, där vi tack vare lågsäsong fått en stor svit på 100 kvm och höll på att halka på den isiga altanen när vi girigt sträckte oss efter några förbjudna frukter i ett apelsinträd.

Vidare var vi en sväng till Pompeji och betraktade med särskilt intresse de gamla erotiska freskerna, och vi hann även med en båttur över till Capri, där dr Munthe huserade i ett halvt liv tillsammans med sin mätress, kronprinsessan och drottningen Victoria av Sverige.

Alla vägar bär till Rom, men det kan vara svårt att ta sig därifrån. På flygplatsen hade datasystemet havererat och det blev att stå i en halvdöd kö och vänta på manuell betjäning. Väskorna gick inte att transportera på det vanliga transportbandet, utan de traskade iväg med dem på en liten rankig kärra. Inte särskilt förvånande visade det sig att vi blivit dubbelbokade på flygplanet och vi blev hänvisade till ett litet kyffe längst bak i planet, utan fönster och vägg i vägg med reamotorerna. Men det var tur i oturen. På så vis slapp vi se hur flygkaptenen med stor svårighet försökte sätta ner planet på Kastrup i den byiga sidvinden.

Vidare till Arlanda i god fart men lite guppigt. Väl där väntade vi tålmodigt och lite tilltuffsade på vårt bagage. En väska fattades och hade troligen blivit kvar i Rom. Nu väntar vi på att väskan med smutstvätt och lite sprit skall komma med en limosine eller taxi hit till Skrickerum i början av veckan. Om inte väntar ett drygt skadestånd och nya resecheckar. Maggan har redan börjat att titta efter nya resmål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0