Populisternas julafton

EU-kandidaternas överbudspolitik när det gäller att skära i jordbrukssubventionerna - läs konsumentsubventionerna, är inte annat än ren och skär populism.

Visst gå det att minska eller helt ta bort gårds- och miljöstöd, rena produktionsstöd är som bekant i stort sett redan avvecklade. Men när man inte längre betalar en del av sin livsmedelskonsumtion över skattsedeln, får man självklart räkna med minst 30-50 % prispåslag på sina baslivsmedel. Det borde inte minst Marit P. veta och säga i klartext, som är en av de mer voluminösa populisterna och som tidigare utan framgång själv försökt att livnära sig på både produktion och förädling av jordbrukets produkter

Lika publikfriande är det att locka med fri fildelning. En beprövad metod att generöst dela med sig av andras egendom, som bildade skola redan när det då statsbärande partiet delade ut det fria handredskapsfisket på enskilt vatten.

Själv kommer jag därför att bildlikt ligga på sofflocket på söndag. Det är en mänsklig rättighet att slippa vara med att underblåsa populisternas och EU-nomenklaturans  legitimitet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0