Bockgård tänjer gränser

Det är vår, hägg och syrén samt vårutställningar blomstrar. Konstfacks vårutställning har sålunda även stimulerat Anders Bockgård att bredda sig i sitt konstnärliga skapande och att tänja sina gränser.

Kreatören har gjort en utmanande installation på Nämndemansgårdens lövsågade veranda. Två skogskängor som efter ett långt dagsverke i plantskogen andas ut och vilar sig på grova cirkelsågade ektiljor, en del av världen.De är nonchalant utställda, nästan liksom pestsmittade och utvisade från människornas hus. Nonchalant, ja, men ända med en stilsäker medveten precision. Vänsterkängan till höger och högerkängan till vänster, likt två desorienterade och sammanväxta passgångare eller gubbsjuka siamesiska tvillingar, som kastar sin skugga i en fördold verklighet.

Det är en stark bild av nutidsmänniskans halvsulade kluvenhet inför alla svåra vägval, som konstnären så oförblommerat förmedlar. Egentligen ligger väl verkets utmaning och storhet i att den så medvetet ställer frågor om vad som är tillåtet i konstens namn.

Kommentarer
Postat av: Gun och Stig

Här kommer en mera jordnära tolkning av konstverket:"Maggan har rest till Hälsingland.....Kom hem snart!"

2009-05-22 @ 09:49:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0