Repetionsövning

I helgen kallar jag till repetionsövning i Vammarsmåla med spanarna i elitplutonen på stabskompaniet av det Kungliga Livgrenadjärregementet I4 i Linköping. Civila kläder och grötbössan väl urdragen påbjudes

Det är 38 år sedan det sist begav sig så det finns väl en del att prata om. I övrigt ägnas dagen åt  exercis, manliga lekar och  flytande och fast förtäring med kräftdjur.

Fältreportern återkommer efter avslutad övning när röken har lagt sig med autentiska bilder.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Anders!Läser med stort intresse din blogg med många igenkännande hummanden och brummanden, men nu måste jag ändå protestera !

Som soldat på det synnerligen ärevördiga livgrenadjärregementet I4 i linköping måste jag framhålla att den mest elitistika plutonen på det synerligen ärevördiga kompaniet du nämner, ändå torde vara den synnerligen ärevördiga stabsplutonen. Det var ändå vi som såg till att även den ganska suspekta spaningsplutonen kunde få fram sina ev. underrättelser till rätt instans.

Frånsett detta faktum gratulerar jag til ett trevligt initiativ, med en som jag förmodar trevlig rep-övning. Hoppas att ni därvidlag inte glömmer att harangera de verkliga hjältarna, dvs stabsplutonen. Måhända är ditt omdöme något avtrubbat av åren, och måhända var de faktiska omständigheterna annorlunda på din tid, ity min tjänsgöring enbart ligger 35 år tilbaka i tiden.

Så en seriös fråga: Har ni lyckats hålla kontakt genom alla åren? Det är verkligen inte dåligt i så fall, och en sak att fundera på för oss andra.

Ha en trevlig repövning, och så till sist en fråga med anledning av din vana att bada näck. Är du inte rädd att det fins gäddor i sjön?

2009-09-12 @ 21:37:15
Postat av: Anders

Först ett svar på den sista frågan kära Anonym.Vindommen är förvisso känd för sitt rika fiske på storgösar, men kanske inte lika uppenbarat för alla att gäddorna sällan blir större än 12-14 kg, och alltså inte hugger på så grovt bete!Så till dina andra frågor. Du får stilla dig lite tills fältreportaget kommer, då kommer du att få svar på tal.

2009-09-13 @ 11:18:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0