Varg i Skrickerum

Ulven har dragit förbi byn här flera gånger sista tiden, troligen håller den på att bilda familj och skaffa eget revir. I går bet den ihjäl ett antal får för en granne i Tryserums G:la Prästgård, och Thomas Modin på länsstyrelsen uppmanar nu djurägarna att ta hem sina djur på kvällarna och placera ut radioapparater för att skrämma över gråben till grannarna istället.

Ett annat sätt för oss äldre djurägare som älskar våra djur och inte önskar få dem uppätna levande, är att skicka dem till slakteriet innan de blir till livsmedel.

Betesmarken går ju alltid att granplantera

Kommentarer
Postat av: Per

Eftersom storstäderna växer, Stockholm ökar tex med 35000 blivande storstadsbor varje år, medan landsbygden utarmas till den grad att det snart inte finns en enda skola kvar, lär det bli allt färre som bryr sig om ifall du planterar gran i dina hagmaker. Gör du detta blir det dessutom lättare för vargen att undkomma alla illvilliga landsbygsbor som vill skydda sina djur. För det är ju så, att för allt flera är det mycket viktigare att det finns varg på landsbygden än att det finns människor. Semestern kan tillbringas i Tailand, och huvudsaken är att alla fritidsområden hålls öppna. Köttproducenter är dessutom miljömarodörer, mördare och djurplågare i allt flera storstadsbors ögon, så allt fler tycker nog det är bra om de försvinner.Och visst är det mycket lättare för urbaniserade människor att bestämma om kostnader, om någon annan (läs landsbygdsboende) får betala priset.

2011-05-15 @ 21:55:58
Postat av: Anders

En och annan kalv, får eller hund kan man bjuda på, men det är det meningslösa lustmördandet som är så motbjudande. Till detta kommer den psykiska ohälsan som drabbar de överlevande bytesdjuren.

2011-05-16 @ 22:46:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0