Polisanmälan

Till Polismyndigheten                                                                                                2013-01-22

Box 262

881 26 Sollefteå

 

Polisanmälan mot Svenska Rovdjursföreningen och Svenska Naturskyddsföreningen för rasistiskt hatbrott mot samerna som urfolk

 

Efter århundraden av förtryck och övergrepp mot samerna samt konfiskering av deras marker i Sápmi, förfäras man när man fortfarande idag 2013 läser anonyma starkt rasistiska inlägg på den norrländska lokalpressens debattsidor och kommentarfält på internet.

 

Nu har Svenska Rovdjursföreningen och Svenska Naturskyddsföreningen i praktiken sällat sig till den vidriga hatmobben, i och med att man överklagat Naturvårdsverkets tillstånd för skyddsjakt på en vittberest vargtik, som nu uppehåller sig i trakten av Junsele och river renar i deras vinterbetesland.

 

De ovannämnda föreningarnas utstuderade obstruktion utan att vara direkta sakägare, är att se som ett illvilligt angrepp mot samerna som urfolk, och det innebär i sin förlängning att slå undan fötterna på deras hävdvunna näringsfångst, renskötseln, som är en fundamental del för det samiska folket och den samiska kulturen. Föreningarnas publika ställning och position som viktiga opinionsbildare är helt klart försvårande omständigheter.

 

Vi undertecknade i Landsbygdspartiet polisanmäler därför ovannämnda föreningar för ett utstuderat och väl planlagt rasistiskt hatbrott mot samerna i egenskap av skyddat urfolk enligt ILO konventionen.

 

För Landsbygdspartiet

 

Lars Bergqvist, Almunge

Anders Bockgård, Valdemarsvik

Ingalill Johansson, Borensberg

Bengt Karlsson, Gusum

Åke Karlsson, Kolmården

Claes Littorin, Knutby

Marie Moberg, Knutby

Mats Näslund, Backe

Åke Siikavaara, Östhammar

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0